Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι φωτό από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - «Οικογένεια, ενότητα, δύναμη»

Η νέα ανάρτηση της νύφης του

Φωτογραφίες από την κηδεία του Κωνσταντίνου Β μοιράστηκε στην σελίδα της στο Instagram η Τατιάνα Μπλάτνικ, 18 μέρες μετά το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά.

Ειδικότερα η νύφη του Κωνσταντίνου ανέβασε ένα κολάζ με τρία στιγμιότυπα: ένα οικογενειακό κλικ από την Μητρόπολη, τους τρεις γιους του Παύλο, Νικόλαο και Φίλιππο μπροστά στο φέρετρο του πατέρα τους και τέλος μια φωτογραφία από την ταφή στο Τατόι.

Η σύζυγος του Νικόλαου συνόδευσε την ανάρτησή της με τα εξής λόγια:  «Οικογένεια. Ενότητα. Δύναμη. Αξιοπρέπεια. Παράδοση. Υπερηφάνεια.

Όλες αυτές οι λέξεις μου έρχονται στο μυαλό καθώς, ανατρέχω σε εικόνες πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. Δάκρυα έρχονται ακόμα στα μάτια μου όταν σκέφτομαι πώς αυτή η οικογένεια συνήλθε για να εξασφαλίσει ότι ο πατέρας, ο σύζυγος, ο παππούς, ο αδελφός και ο πρώην αρχηγός του κράτους θα αναπαυθεί – με αξιοπρέπεια.

Μια εβδομάδα με άγρυπνες νύχτες για να οργανωθεί μια απρόσκοπτη κηδεία, διασφαλίζοντας ότι θα φιλοξενηθούν οκτώ αρχηγοί κρατών και πολλές ακόμη βασιλικές οικογένειες και αξιωματούχοι.

Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανη που ήμουν μέρος μιας τόσο ιστορικής στιγμής και αυτής της οικογένειας που δούλεψε με χάρη, ταπεινότητα και με ήρεμη δύναμη υποστηριζόμενη και βοηθούμενη από τόσους πολλούς.

Είπα στην τελευταία μου ανάρτηση ότι έμαθα την «αγάπη για την πατρίδα» από τον πεθερό μου. Αυτό που είδα και ένιωσα περισσότερο από ποτέ με τον θάνατό του είναι η έννοια της οικογένειας. Η κληρονομιά του θα ζει για πάντα μέσα από την αγάπη της οικογένειας και των ανθρώπων του.

Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ