Φωτό από την κοπή της πίτας του ICC Women Hellas: «Χρειάζεται επανεκκίνηση με περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης»

Σκοπός της βραδιάς ήταν η στήριξη του έργου του Σωματείου «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας»

Το ICC Women Hellas, διοργάνωσε την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, στο εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στο Σύνταγμα , την κοπή της βασιλόπιτας του, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία μελών του ICC Hellas & ICC Women Hellas, αλλά και υψηλών προσκεκλημένων από το κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Σκοπός της βραδιάς ήταν η στήριξη του έργου του Σωματείου «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας».

Σχετικά με το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» 

Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Καλωσορίζοντας τα μέλη, αλλά και πολλές  νέες φίλες του ICCWH ,η Πρόεδρος Άννα Καμαρίδη στην σύντομη ομιλία της, τόνισε: «Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανη να έχω δίπλα μου γυναίκες επιτυχημένες, καταξιωμένες, δυναμικές, καταρτισμένες, οικονομικά ανεξάρτητες που υποστηρίζουν τις άλλες γυναίκες με αυξημένο αίσθημα ευθύνης-  Είμαστε γυναίκες της δημιουργίας.

Επενδύουμε, παράγουμε , εξάγουμε, γράφουμε κανόνες για το ελεύθερο διεθνές εμπόριο, αναδεικνύουμε ταλέντα, παρουσιάζουμε υγιή πρότυπα, φέρνουμε προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία με σοβαρότητα, αρχές και ήθος. Γυναίκες με ενέργεια και κύρος. Αυτό είναι το ICC WOMEN HELLAS. Υγιείς δυνάμεις. Αυτό δηλαδή που χρειάζεται ο τόπος μας. Στο ICCWH πιστεύουμε ότι χρειάζεται επανεκκίνηση με περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης.

Τα μέλη μας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενθαρρύνουν περισσότερες γυναίκες επαγγελματίες να συμμετέχουν στην οικονομική ζωή της χώρας μας. Στο ICCWH στοχεύουμε στον επαναπροσδιορισμό της παραγωγικής βάσης, δηλαδή να ανεβάσουμε το μέσο όρο γυναικών στις υψηλές θέσεις, να τις ενδυναμώσουμε να εξάγουν επιχειρηματικότητα, να φέρουμε γυναίκες στα ΔΣ, να εξαλείψουμε το μισθολογικό χάσμα, εν τέλει να καταφέρουμε στην πράξη την ισότιμη αντιπροσώπευση , το 50-50 .

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του ΙCCWH, κα. Ειρήνη Βενιάμη ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα FINDUS με παρουσίαση όλων των μελών, τα βιογραφικά τους και τα contact details τους. Πρόκειται για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για πρώτη φορά με τις αξιόλογες απανταχού Ελληνίδες, εν δυνάμει κατάλληλες για διοικητικά συμβούλια, την πολιτική ή οπουδήποτε στην κοινωνία απαιτείται ισότιμη συμμετοχή.»

O Πρόεδρος του ICC Hellas κ. Πέτρος Δούκας επεσήμανε : «Θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι όλοι όσοι ανήκουμε στην οικογένεια του ICC,  διαθέτουμε ένα τεράστιο παγκόσμιο επιχειρηματικό δίκτυο με στόχο την επίλυση διαφορών και την υπεράσπιση της πολιτικής του ελεύθερου και θεμιτoύ εμπορίου. Το ICC συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Εθνη τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ, το G7 αλλά και το G20 όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας.»

O επίτιμος Πρόεδρος του ICC κ. Νίκος Βερνίκος υπογράμμισε: «Τέσσερα χρόνια μετά την δημιουργία του ICC Women Hellas ,ειλικρινά εντυπωσιάζομαι και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την χαρά μου για την ταχύτατη ανάπτυξη του δικτύου των Ελληνίδων, επιχειρηματιών, επιστημόνων από όλους τους κλάδους αθλητριών και στελεχών μεγάλων εταιρειών στους κόλπους του ICCWH, αλλά και την αισιοδοξία μου για ένα νέο πρόσωπο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με την παρουσία τόσο αξιόλογων γυναικών.»

 

Την επικοινωνία της εκδήλωσης ανέλαβε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ICC Women Hellas κα. Χριστίνα Τριποδιανάκη με την εταιρεία της CT Commnunications, ενώ η επίσημη φωτογράφος της βραδιάς ήταν η κα. Ιωάννα Σκυφτού. Θερμές ευχαριστίες στον διευθυντή του ICC Hellas κο. Φίλιππο Ιωάννου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ