Story of the day: Μοίραζε εφημερίδες από 14 ετών και μάζευε τα χρήματα - Σε 10 χρόνια αγόρασε σπίτι 139.000 λιρών, πως τα κατάφερε

Βάλτε στόχους και ακολουθείστε τους, είναι η συμβουλή που δίνει η 27χρονη Σάρα Γέιτς σε όσους ψάχνουν το μυστικό της επιτυχίας

Μια νεαρή δημοσιογράφος που έκανε οικονομία για περισσότερο από μια δεκαετία αποκάλυψε πώς αγόρασε το δικό της σπίτι με δύο υπνοδωμάτια σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Η Σάρα Γέιτς, τώρα 27 ετών, από το Χέιζελ Γκρόουβ του Μάντσεστερ, άρχισε να βάζει χρήματα στην άκρη όταν ήταν μόλις 14 ετών και να μοίραζε εφημερίδες στη γειτονιά, είπε στο Manchester Evening News.

Έκανε τη δουλειά μέχρι το πρώτο της έτος στο κολέγιο, όταν την είδε ένας από τους συμμαθητές της, ο οποίος την κορόιδεψε, γεγονός που την οδήγησε να παραιτηθεί.

Στη συνέχεια, η Σάρα ανέλαβε μια θέση στο Clarkes, όπου εργάστηκε μέχρι να πάρει την πρώτη της δουλειά στη δημοσιογραφία ως ρεπόρτερ, όταν ήταν 19 ετών.

Είπε: «Είχα την τύχη να ζήσω με τη μαμά και τον μπαμπά μου μέχρι να αγοράσω το πρώτο μου σπίτι. Άρχισα να ψάχνω όταν ήμουν περίπου 24 ετών ».

Το πρώτο σπίτι που έκανε προσφορά ήταν 120.000 £ στο Hazel Grove, αλλά έχασε το ακίνητο από άλλον αγοραστή.

Μετά από αυτό, η Σάρα έκανε άλλες πέντε προσφορές για διαφορετικά σπίτια που απορρίφθηκαν και αυτές σε διάστημα 12 μηνών.

Ήθελε ιδανικά να αγοράσει το δικό της σπίτι στο Χέιζελ Γκρόουβ, την περιοχή που μεγάλωσε, αλλά το τίμημα ήταν ψηλό στις £145.000.

Στο τέλος της αναζήτησης άρχισε να κοιτάζει σπίτια στο προάστιο του Στόκπορτ του Έτζλεϊ, στο ευρύτερο Μάντσεστερ, το οποίο έχει περιγράψει ως μια «ανερχόμενη περιοχή».

«Βρήκα αυτό το σπίτι που ήταν στην αγορά για 140.000 λίρες. Ήταν σε χάλια κατάσταση. Μου άρεσε η ιδέα να μπορώ να βάλω τη δική μου σφραγίδα σε αυτό. Ήθελα κάτι όπου θα μπορούσα να φτιάξω πλήρως την κουζίνα και το μπάνιο, να βάψω τους τοίχους και να βάλω νέο δάπεδο παντού» είπε.

Αρχικά πρόσφερε την τιμή που ζητούσε, αλλά οι ιδιοκτήτες την απέρριψαν ζητώντας επιπλέον 1.000 λίρες, θεωρώντας ότι το ακίνητο άξιζε τα επιπλέον μετρητά.

Όμως μετά από μια λεπτομερή επιθεώρηση, κατέληξε να κάνει προσφορά 139.000 λιρών που έγινε δεκτή για το ακίνητο τον Μάρτιο του 2020. Προσέφερε λιγότερα χρήματα, τελικά τα οποία και δέχθηκαν οι ιδιοκτήτες. Ο λόγος ήταν το lockdown και η τεράστια αβεβαιότητα. Οι άνθρωποι ανησυχούσαν για την ασφάλεια της εργασίας τους.

Αντί να χρησιμοποιήσει έναν μεσίτη, η έμπειρη Σάρα χρησιμοποίησε τον υπολογιστή στεγαστικών δανείων του Martin Lewis στον ιστότοπο Money Saving Expert για να βρει την καλύτερη προσφορά.

Αυτό, λέει, «έκοψε» τον μεσάζοντα και έσωσε ένα μέρος των χρημάτων της.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2020, είχε τα κλειδιά της ιδιοκτησίας της και άρχισε να το εργάζεται, ενισχύοντας το σκυρόδεμα κάτω από το σπίτι για να το κάνει πιο ασφαλές.

Η Σάρα διέλυσε το σπίτι της για εννέα μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown, χρησιμοποιώντας μέρος του μισθού της για να φτιάξει το σπίτι της.

Ανακάλυψε τα φθηνότερα προϊόντα σε όλα τα είδη καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Screwfix, B&Q και Toolstation.

Για να μειώσει περαιτέρω το κόστος, η Σάρα έμαθε πώς να ξανασφραγίζει τα παράθυρα μέσω των σεμιναρίων του YouTube, ενώ πλήρωνε την οικογένεια και τους φίλους για να βοηθήσουν στη δουλειά και έχει νοικιάσει ένα από τα υπνοδωμάτια στον ξάδερφό της.

Η Σάρα κατάφερε να κρατήσει το σπίτι της πολύ απλοϊκό και να κρατήσει τον χώρο της «ελαφρύ και ευάερο» όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λέει ότι είναι πολύ περήφανη που αγόρασε το δικό της σπίτι και είναι στην ευχάριστη θέση να το αποκαλεί δικό της.

Για όσους νέους θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά της και να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, τους λέει ότι πρέπει να είναι πρόθυμοι να κάνουν θυσίες. Ακόμα και οι «χαμηλές» θέσεις εργασίας είναι χρήσιμες αρκεί να έχει στόχους και να είναι διατεθειμένοι να «πληρώσουν το τίμημα» αφήνοντας περιττές «πολυτέλειες» πίσω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ