Δάσκαλοι υιοθέτησαν 10χρονο μαθητή τους που πάσχει από δρεπανοκυτταρική αναιμία - «μου έμαθε πως να είμαι μητέρα» (φωτό)

Η πιο γλυκιά ιστορία

Οι δάσκαλοι και σύζυγοι από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, Jenna και Tim Riccio, λένε ότι «η οικογένειά τους είναι πλήρης», αφού υιοθέτησαν έναν από τους μαθητές τους, τον 10χρονο Nate Innocent Riccio.

«Μου έμαθε πως να είμαι μητέρα» είπε μιλώντας στο PEOPLE, η 37χρονη δασκάλα ανάγνωσης του Walsh Elementary School, με τον 38χρονο Tim, ο οποίος δίδασκε καλλιτεχνικά στον Nate, να συμπληρώνει από πλευράς του ότι ο γιος τους είναι «το τέλειο παράδειγμα του πως μπορείς να επιμείνεις». 

Και αυτό διότι ο 10χρονος πάσχει από δρεπανοκυτταρική αναιμία. Ωστόσο όπως λένε οι Riccios, πάντα είχε μια θετική οπτική για τη ζωή. 

Πριν από τρία περίπου χρόνια, λόγω επιπλοκών, έπρεπε να ακρωτηριάσουν τα πόδια - κάτω από τα γόνατα - το αριστερό του χέρι και δυόμισι δάχτυλα του δεξιού χεριού του.

«Είναι τόσο εξωστρεφής και τόσο δυνατός. Βρίσκει πάντα τον τρόπο να κάνει αυτό που θέλει» προσθέτει ο Tim.

Ο Nate παρέμεινε αισιόδοξος ακόμα και όταν μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για την αποφυγή μόλυνσης στο χέρι του.

Για να στηρίξει τον μαθητή της η Jenna  αποφάσισε να πάει να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο. «Ήταν εκεί μόνος του χωρίς οικογένεια. Ήθελα να του φτιάξω τη διάθεση και να έχει κοντά του κάποιον που γνώριζε» είπε η ίδια στο PEOPLE.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

 

Εκεί η 37χρονη δασκάλα έμαθε ότι ο Nate  είχε απομακρυνθεί από το σπίτι της οικογένειάς του μόλις 10 ημέρες νωρίτερα. «Οι γιατροί του  ανησυχούσαν μήπως χάσει τα ραντεβού του και δεν λάβει την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν» προσθέτει η Jenna.

Μετά το εξιτήριο ο 10χρονος ήταν να πάει σε μια ανάδοχη οικογένεια, που έμενε πάνω από μία ώρα μακριά από το σχολείο του, το οποίο και αγαπούσε.  «Δεν ήταν η ιδανική κατάσταση για εκείνον. Ανησυχούσα για το τι επρόκειτο να του συμβεί» είπε η Jenna. 

Η τελευταία συνειδητοποίησε ότι είχε άφθονο χώρο για τον Nate στο σπίτι της, το οποίο είναι κοντά στο σχολείο του, γι' αυτό ρώτησε έναν υπάλληλο του Τμήματος Παιδιών και Οικογενειών εάν μπορούσε να γίνει ανάδοχος γονέας του.

Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο τον Tim, ο οποίος τότε ήταν σύντροφός της. Η έκπληξή του γρήγορα μετατράπηκε σε ενθουσιασμό, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «ήθελα να είμαι κομμάτι όλου αυτού».

Αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ο Nate πήγε στο σπίτι τους, από το νοσοκομείο, στις 3 Οκτωβρίου του 2019. «Μέσα σε λίγες  εβδομάδες, ένιωσα ότι ήμασταν μια οικογένεια» προσθέτει ο Tim.

Τρεις μήνες αργότερα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο 38χρονος έκανε πρόταση γάμου στην καλή του, με τον Nate να τον βοηθά. «Το δωμάτιο ήηταν γεμάτο αγάπη. Ο κόσμος έπρεπε να μπει στη σειρά για να χορέψει με τον Nate» είπε η κοινωνική λειτουργός - υπεύθυνη για τον 10χρονο - Jackie Vidal.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Nate έγινε μεγάλος αδερφός όταν η Jenna έφερε στον κόσμο την κορούλα τους, Julien. «Έχει εμμονή μαζί του. Και λάμπει όταν ακούει τη φωνή του».

Αν και ο 10χρονος ήταν ήδη μέλος της οικογένειάς τους, έγινε και επίσημα γιος του ζεύγους στις 18 Νοεμβρίου. 

«Αυτή η μέρα είναι καταπληκτική!» αναφώνησε ο Nate στο δικαστήριο ανηλίκων του Waterbury στην ακρόαση της υιοθεσίας του, η οποία συνέπεσε με την  Εθνική Ημέρα Υιοθεσίας. «Ήμουν τόσο χαρούμενος», λέει ο μικρός στο PEOPLE.

Μετά από 1.142 ημέρες σε ανάδοχη φροντίδα, η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από κοινωνικούς λειτουργούς του Nate. Ακόμη και η κυβερνήτης του  Κονέκτικατ Susan Bysiewicz ήταν παρούσα.

«Αυτό το αγόρι επηρεάζει πραγματικά τους ανθρώπους με τόσο θετικό τρόπο – απλώς αποπνέει θετική, χαρούμενη ενέργεια» είπε επίσης η Vidal, η οποία πλέον είναι η «θεία Jackie» για το 10χρονο αγόρι. 

Ο βιολογικός αδελφός του Nate, Giovhany Mondestin, 22 ετών, με τον οποίο οι Riccios παραμένουν κοντά, ήταν επίσης εκεί. «Πάντα λέμε στον Nate ότι έμαθες πως να είσαι ένας καλός μεγάλος αδερφός, από τον αδερφό σου» λέει η Jenna.

«Με φροντίζουν με κάθε τρόπο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – με τον τρόπο που οι γονείς μου δεν μπορούσαν» είπε επίσης ο 10χρονος. Ο Nate, ο οποίος κάποτε χρησιμοποιούσε αναππηρικό αμαξίδιο για να μετακινηθεί, τώρα περπατά με τεχνητά πόδια. 

Θα χρειαστεί περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις στα σημειά που ακρωτηριάστηκαν, καθώς τα οστά του μεγαλώνουν μέσω του δέρματός του, αλλά οι δρεπανοκυτταρικές κρίσεις του - συμπεριλαμβανομένων των γαστρεντερικών προβλημάτων και του συκωτιού - «έχουν βελτιωθεί πολύ», λέει η Jenna.

Τώρα ο Nate περνά τις μέρες του παίζοντας με την μικρή του αδερφή και πηγαίνει σε ένα εργαστήρι υποκριτικής, αφού αυτό είναι το πάθος του. 

«Είμαι πολύ τυχερός» λέει. Αλλά οι γονείς του λένε ότι εκείνοι είναι οι τυχεροί! «Είμαι τόσο χαρούμενη που δεν χρειάζεται να φανταστώ τη ζωή χωρίς τον Nate. Αν η ιστορία μας εμπνέει άλλους να μεγαλώσουν παιδιά που χρειάζονται οικογένεια, αυτό θα ήταν καταπληκτικό» πρόσθεσε η  Jenna. 

*Φωτογραφίες: JENNA RICCIO via PEOPLE

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ