Ο Colin κέρδισε 161 εκατ λίρες στο ΛΟΤΤΟ - «Έφαγε» 40 εκατ μέσα σε 8 χρόνια! - 100.000 την εβδομάδα (φωτό & βίντεο)

Σίγουρα αξιοποίησε στο έπακρο τα χρήματα, πριν από το θάνατό του

Ο Colin Weir και η τότε σύζυγός του Christine κέρδισαν ένα τεράστιο τζακ ποτ 161 εκατομμυρίων λιρών σε μια κλήρωση EuroMillions το 2011 και ο Colin σίγουρα αξιοποίησε στο έπακρο τα χρήματα, πριν από το θάνατό του το 2019,  από σηψαιμία και «οξεία νεφρική βλάβη».

Ο ίδιος ήταν νικητής ενός από τα μεγαλύτερα έπαθλα λοταρίας του Ηνωμένου Βασιλείου και φέρεται να ξόδευε τα λεφτά με ρυθμό 100.000 λιρών την εβδομάδα. Μέσα σε 8 χρόνια είχε χαλάσει  40 εκατομμύρια λίρες. 

Όπως αναφέρει η Sun, ο άντρας από το  Ayrshire της Σκωτίας αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα, έδωσε χρήματα στην  αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα και είχε μερίδια στους Greggs και Irn Bru μέχρι το τέλος της ζωής του. 

Οι επενδύσεις ήταν μέρος ενός χαρτοφυλακίου μετοχών £12 εκατομμυρίων που περιελάμβανε σχεδόν 20.000 £ τόσο στη γαλλική πολυεθνική Moët Hennessy Louis Vuitton όσο και στον κολοσσό των σούπερ μάρκετ Tesco.

Μοιράστηκε επίσης την τεράστια περιουσία του με τα παιδιά του και έδωσε πολλά σε φιλανθρωπίες. Όταν πέθανε σε ηλικία 71 ετών είχε κοσμήματα, έπιπλα και έργα τέχνης, αξίας περίπου  212.000 λιρών. Την ίδια ώρα η  αυτοκινήτων του περιελάμβανε μια vintage Bentley Arnage, αξίας 10.000 λιρών και μια Mercedes Benz V Class 35.000 λιρών.

Παράλληλα λάτρευε τις ιπποδρομίες και είχε τρία καθαρόαιμα άλογα. Είχε επίσης περιουσιακά στοιχεία περίπου 3,5 εκατομμυρίων λιρών σε φορολογικό παράδεισο στη Νήσο του Μαν και κατείχε μερίδιο περίπου 400.000 λιρών σε φορολογικά πλεονεκτήματα στην Enterprise Investment Schemes (EIS) .

Καθώς ήξερε ότι θα πεθάνει ο Colin  οργάνωσε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών για να τον θυμούνται οι φίλοι και η οικογένειά του. Το μενού για τους καλεσμένους είχε αστακό, σαμπάνια 340 £ το μπουκάλι και σούπα τρούφας 40 £ το πιάτο.

Εκείνος και η σύζυγός του, η  εργαζόταν ως ψυχιατρική νοσοκόμα πήραν διαζύγιο λίγα χρόνια μετά τη νίκη του με την  Christine να κρατά την έπαυλη των 3,5 εκατομμυρίων λιρών που είχαν αγοράσει μαζί.

Όπως αναφέρει ο Independent πριν από το τυχερό του τζάκποτ, ο κ. Weir είχε εργαστεί ως κάμεραμαν στο σκωτσέζικο τηλεοπτικό δίκτυο STV. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του ζευγαριού, το Weir Charitable Trust, έπεσε θύμα απάτης το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η τρίτη φορά που οι Weirs έγιναν στόχος απατεώνων, από τότε που κέρδισαν τα χρήματα. 

Ήταν οι δεύτεροι μεγαλύτεροι νικητές του EuroMillions της Ευρώπης, αλλά έχασαν τον τίτλο όταν ένα ανώνυμο άτομο στην Ιταλία κέρδισε ένα τζάκποτ αξίας 193 εκατομμυρίων λιρών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ