Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πωλείται το μοναδικό «Rainbow House»: Αποκτείστε το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του John Lautner για 16 εκατ. δολάρια – Δείτε φωτογραφίες

Χτισμένο το 1962 για τον Αμερικανό συνθέτη Russell Garcia, θεωρείται ένα από τα πλέον σημαντικά κτίσματα των μέσων του προηγούμενου αιώνα στο Λος Άντζελες

Στηριζόμενο πάνω σε στύλους σε σχήμα V στους Hollywood Hills του Λος Άντζελες, το Garcia House, γνωστό επίσης και ως Rainbow House, το διαμάντι του μοντερνισμού που δημιούργησε ο καλιφορνέζος αρχιτέκτονας John Lautner διατίθεται προς αγορά αντί 16 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χτισμένο το 1962 για τον Αμερικανό συνθέτη Russell Garcia, θεωρείται ένα από τα πλέον σημαντικά κτίσματα των μέσων του προηγούμενου αιώνα στο Λος 'Αντζελες. Αιωρούμενο σε ύψος περίπου 18 μέτρων από το έδαφος, παρά το ότι υπέστη σημαντικές αλλαγές από το γραφείο Marmol Radziner το 2002, διατηρεί τον σχεδιαστικό χαρακτήρα του Lautner.

Πέραν της εμβληματικής στέγης του, το αριστούργημα του Lautner παρουσιάζει διαχρονικά στοιχεία· μεταξύ αυτών, είσοδο από πέτρωμα λάβας, πρωτότυπο δάπεδο βεράντας και έναν πελώριο «τοίχο» παραθύρων. Στηριζόμενο πάνω σε λεπτούς στύλους, μοιάζει να αρνείται τον νόμο της βαρύτητας. Τα από το δάπεδο έως το ταβάνι ανοίγματα προσφέρουν πανοραμική θέα του Λος 'Αντζελες, πλημμυρίζοντας το εσωτερικό με ηλιόφως.

Φιδωτή κατηφόρα στον λόφο οδηγεί τους χρήστες μέσα από πράσινο που έχει σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας τοπίου John Sharp σε μια πισίνα με σχήμα αμυγδαλωτού ματιού. Προσέθεσαν την εντυπωσιακή πισίνα το 2008, ακολουθώντας το σχήμα της παραβολικής στέγης η οποία είναι το σήμα κατατεθέν του Rainbow House.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ