Το εμβληματικό «Χανικιάν» έγινε το 5άστερο Ιsla Brown Corinthia - Χρυσό βραβείο αρχιτεκτονικής - πανοραμική θέα στον Κορινθιακό (φωτό & βίντεο)

Διαθέτει 166 πολυτελή δωμάτια και σουίτες

Μοναδικά πολυτελές και με χώρους που έχουν πανοραμική θέα στον Κορινθιακό Κόπλο, το Isla Brown Corinthia - το πρωτο resort της Brown Hotels στην Ελλάδα - δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του τις πιο συναρπαστικές διακοπές.

Το 5άστερο ξενοδοχείο, που άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2022, βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και απέχει μόλις 45' οδικώς από το αεροδρόμιο της Αθήνας (Ελ Βενιζέλος).

Διαθέτει 166 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με κοινόχρηστους χώρους που περιλαμβάνουν lobby, εσωτερικό bar με θέα προς την θάλασσα, all day εστιατόριο, spa και γυμναστήριο. Έχει ακόμα 2 πισίνες, εγκαταστάσεις ιππασίας, ένα τεράστιο πάρκο για παιδιά και προσφέρει μια πληθώρα από θαλάσσια σπορ.

Επισης στους χώρους του θα βρει κανείς έναν προνομιακό προορισμό για συνέδρια, με χώρο 550 τ.μ, ενώ η ταράτσα του Isla Brown Corinthia είναι 550τμ και είναι ειδικά διαμορφωμένη για τα πιο τέλεια πάρτι που έχετε ζήσει ποτέ!

Βραβείο αρχιτεκτονικής 

Στο αρχιτεκτονικό γραφείο Εlastic Architects και το ξενοδοχείο Ιsla Brown Corinthia απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο «International Design Award» (IDA) 2022 (στην κατηγορία Architecture/Hotels & Resorts Design) -  μία από τις πιο σημαντικές διακρίσεις παγκοσμίως στον χώρο της αρχιτεκτονικής, του Interior Design, Product, Graphic και Fashion Design

Η βραβευμένη αρχιτεκτονική ομάδα Εlastic Architects επανασχεδίασε το εμβληματικό ξενοδοχείο «Χανικιάν» της δεκαετίας του ’70 δημιουργώντας μία νέα αρχιτεκτονική ταυτότητα που ενσωματώνει στοιχεία του μύθου και της τοπογραφίας του βόρειου Κορινθιακού.

Ετσι, το παλαιό, άκαμπτο κτίριο μετατράπηκε σε ένα νέο οργανικό σχήμα εμπνευσμένο από τους γεωλογικούς σχηματισμούς κάτω από το φυσικό φώς, που μιμείται την ρευστότητα της λάβας καθώς γειτνιάζει με το ηφαίστειο «Σουσάκι».

Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία και στο χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε με δημιουργικότητα και καινοτομία που εμπεριέχει σε ισόρροπες αναλογίες λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και ιδιαίτερη αισθητική.

Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, εμπνευσμένη από τα χρώματα και την ιστορία της περιοχής, είναι συνυφασμένη με το υγρό στοιχείο. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, έχει φαντασμαγορικές πισίνες τόσο στο επίπεδο της θάλασσας, όσο και στην ταράτσα και state-of-the-art σύστηματα κλιματισμού και ανακυκλοφορίας ζεστού νερού. Όπου όμως υπάρχει τρεχούμενο νερό, υπάρχει και άντληση.

Την ίδια ώρα η υπεύθυνη για τη ριζική ανακαίνιση, εξειδικευμένη εταιρία DBD Athens, με την υποστήριξη της Υδάτωρ (επίσημου αντιπροσώπου του ομίλου Xylem στην Ελλάδα), φρόντισε για την επιλογή των κατάλληλων συστημάτων σε κάθε εφαρμογή.

«Την ποιότητα των αντλιών της Xylem Lowara τη γνωρίζω εδώ και δεκαετίες, από τις πρώτες μου εμπειρίες ως μηχανικός σε ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές στη Μέση Ανατολή. Οπότε δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη όσον αφορά στις αντλίες που θα χρησιμοποιούσαμε για ένα τέτοιο ξενοδοχείο. Πέρα από την ποιότητα των προϊόντων, αυτό που μέτρησε ακόμα περισσότερο στην εξαιρετική συνεργασία μας με την Υδάτωρ, είναι η βαθιά τεχνογνωσία των μηχανικών της που μας βοήθησε να επιλέξουμε τις πλέον λειτουργικές λύσεις.

Επίσης, υποδειγματική ήταν και η εξυπηρέτηση κατά την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων» είχε δηλώσει για την συνεργασία ο κ. Ευστάθιος Πλατανιάς, MEP Project Manager της DBD Athens.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες via brownhotels.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ