Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ο αγαπημένος σεφ έχει το τέλειο μενού για τον Άγιο Βαλεντίνο- απλό, νόστιμο, γρήγορο και άκρως ερωτικό…

Εσείς τι θα μαγειρέψετε για το ταίρι σας; 

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε με τις μαγειρικές μας ικανότητες σε κάποιες ιδιαίτερες περιστάσεις ή μέρες, όπως του Αγίου Βαλεντίνου, ακόμα κι αν δε θεωρούμαστε έμπειροι στην κουζίνα.

Επειδή η πραγματικά τέλεια μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αρχίζει στο σπίτι, μακριά από λαμπερά εστιατόρια και bars, σας προτείνουμε το τέλειο μενού, σε μόνο δύο ώρες, το οποίο εσείς και το αγαπημένο σας πρόσωπο θα θυμάστε για πολύ καιρό.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή προετοιμασία και ο σχεδιασμός ενός απλού μενού, χωρίς ιδιαιτερότητες στην εκτέλεση και δυσεύρετα υλικά. Επιλέγουμε κλασσικές γεύσεις, που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε και δίνουμε σε αυτές το χρόνο που πρέπει για να τις κάνουμε τέλεια.

Η αρχή θα γίνει με μία σαλάτα

Ναι, τα στρείδια είναι αγαπημένο φαγητό του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά η προετοιμασία και το καθάρισμα του όστρακου δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Αντ ‘ αυτού, μπορούμε να προετοιμάσουμε μία υπέροχη σαλάτα με τρυφερό μαρούλι. Ψήνουμε τα καρύδια,  θρυμματίζουμε το blue cheese και κόβουμε τα σταφύλια στα δύο εκ των προτέρων, κάνοντας έτσι μία πολύ νόστιμη και ελαφριά αρχή.

Τώρα, θα φτιάξουμε το κρέας μας

Ένα καλό, ζουμερό φιλέτο είναι το καλύτερο και το πιο κλασικό κυρίως πιάτο, που μπορούμε να προετοιμάσουμε σε μία τέτοια περίπτωση. Αλατίζουμε το φιλέτο μας από το προηγούμενο βράδυ και στη συνέχεια, προχωράμε με το ψήσιμο. Η προετοιμασία δεν θα πάρει πάνω από 10 λεπτά, αναφέρει το dimitrisskarmoutsos

Σε περίπτωση ωστόσο που δεν τρώμε κόκκινο κρέας, υπάρχει κι άλλη λύση: Τι θα λέγατε για κοτόπουλο με μουστάρδα και κρασί; Μπορεί να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από την προετοιμασία του φιλέτου, αλλά όχι και τόσο πολύ συνολικά.

Συνεχίζουμε με το συνοδευτικό

Όσο το φιλέτο μας ψήνεται, ένα τρυφερό κουνουπίδι είναι ήδη  στο φούρνο. Πασπαλίζουμε το κουνουπίδι με ένα μείγμα μπαχαρικών και το ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Προβιβάστε το κουνουπίδι σε ζηλευτό πρωταγωνιστή του πιάτου σας περιχύνοντάς το με χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντάς το με λίγο ταχίνι, που θα κάνει τη γεύση του πραγματικά εντυπωσιακή, αναδεικνύοντας όλη τη νοστιμιά του.

Ήρθε η ώρα του γλυκού

Δε θα μπορούσε να λείψει η σοκολάτα από ένα άκρως ερωτικό δείπνο. Ο συνδυασμός της απαλής και πλούσιας μους σοκολάτας αρωματισμένη με ρούμι, με το φλογερό κόκκινο των κερασιών μίας Μους black forest θα απογειώσει τις αισθήσεις.

Το ποτό

Την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, τα αφρώδη κρασιά έχουν την τιμητική τους. Ένα ροζέ με μπόλικες φυσαλίδες σίγουρα θα τονίσει τον εορταστικό χαρακτήρα της ημέρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ