"Femme fatale, τρελή και χίμαιρα": Το βιβλίο που αναστατώνει τη ζωή της βασίλισσας της Ισπανίας, Λετίσια – Το έγραψε ο πρώην της (φωτό)

Ο πρώην σύζυγος της Λετίσια την κατακεραυνώνει στο νέο του βιβλίο

Λίγο καιρό πριν γνωρίσει τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, η βασίλισσα Λετίσια ήταν παντρεμένη με ένα κοινό θνητό, έναν συγγραφέα και καθηγητή λογοτεχνίας τον Αλόνσο Γκερέρο Πέρεζ, ο οποίος ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερός της.

Ο 60χρονος σήμερα πρώην σύζυγος της βασίλισσας της Ισπανίας κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που την "καίει", αφού η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματός του έχει πολλές ομοιότητες με τη Λετίσια, όπως υποστηρίζει το γαλλικό περιοδικό "Closer".

"Femme fatale, τρελή και χίμαιρα": Ο πρώην σύζυγος της Λετίσια την κατακεραυνώνει στο νέο του βιβλίο

Χωρίς να την κατονομάζει στο νέο του μυθιστόρημα με τίτλο "Las mujeres felices son una chimer" (Οι ευτυχισμένες γυναίκες είναι μια χίμαιρα)" περιγράφει την ιστορία ενός άνδρα που εργάζεται στη Δικαστική Αστυνομία της Ισπανίας, ονόματι Ενρίκε Λαχόζ, ο οποίος ερωτεύεται "μία δημοσιογράφο αρκετά νεότερή του".

Η ηρωίδα του βιβλίου περιγράφεται ως μια γυναίκα με "θεληματικό πηγούνι", "αφοπλιστική ομορφιά, λεπτή σιλουέτα και... μεγάλο στόμα". Τη χαρακτηρίζει ως τυπική femme fatale, τρελή, νεότερη από τον πρωταγωνιστή, η οποία μάλιστα "ξεκινά μία ρομαντική σχέση μαζί του, χρησιμοποιώντας όμως διάφορα τεχνάσματα.

Σε άλλο σημείο, ο συγγραφέας πετάει σπόντες για τον χαρακτήρα της γυναίκας που ερωτεύτηκε ο ήρωας του βιβλίου του, όπως ότι "οι δημοσιογράφοι πολύ συχνά συγχέουν τα τρέχοντα γεγονότα με τη ματαιοδοξία ή την αλαζονεία τους. Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε σαν ποιητές: ποτέ δεν λέτε κάτι που να μπορεί να έχει την υπογραφή κάποιου άλλου".

Δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι η ηρωίδα του βιβλίου του έχει στοιχεία από τη Λετίσια, ωστόσο φαίνεται να μοιάζουν αρκετά.

Ο πολιτικός γάμος μετά από 14 χρόνια σχέσης

Η Λετίσια παντρεύτηκε τον συγγραφέα και καθηγητή λογοτεχνίας το 1998 αλλά ένα χρόνο αργότερα, αποφάσισε να χωρίσει μετά από 14 χρόνια σχέσης.

Η Λετίσια Ορτίθ ήταν δημοσιογράφος, παρουσιάστρια ειδήσεων και ενεργή ρεπόρτερ μέχρι που γνώρισε τον διάδοχο του ισπανικού θρόνου σε μια δημοσιογραφική αποστολή τον Νοέμβριο του 2002. Από τότε όλα άλλαξαν στη ζωή της.

Οι δυο τους κράτησαν κρυφή τη σχέση τους μέχρι το 2003, όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας τους, ενώ παντρεύτηκαν στις 22 Μαΐου του 2004 στον καθρεδικό ναό Σάντα Μαρία στη Μαδρίτη.

Το γεγονός ότι ήταν κoινή θνητή, κόρη ενός δημοσιογράφου και μιας συνδικαλίστριας νοσοκόμας και διαζευγμένη προκάλεσε σάλο, ωστόσο ο Φελίπε ήταν αποφασισμένος να παντρευτεί τη γυναίκα της ζωής του με την οποία απέκτησε δύο κόρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ