Σε εξέλιξη το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών -Ποιοι πήγαν (φωτό - βίντεο)

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων γίνεται αυτή την ώρα η επιμνημόσυνη δέηση τον 40 ημερών για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στις 10 Ιανουαρίου, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. Στην εκκλησία βρίσκονται, ήδη, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη.

 

Δείτε επίσης: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι προετοιμασίες της οικογένειας για το μνημόσυνο - πάνω από 200 καλεσμένοι (βίντεο)

Τους προσκεκλημένους υποδέχεται ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καλεσμένοι είναι από τον κύκλο της οικογενείας του τέως και όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στην κηδεία του.

Στη συνέχεια, οι 250 συνολικά καλεσμένοι θα μεταβούν στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον καφέ και τα συλλυπητήρια.

Παρόντες είναι και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

 

 

Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Παράλληλα, έξω από την εκκλησία βρίσκεται συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος, ωστόσο οι σημερινές εικόνες δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνες από την ημέρα της κηδείας.

Αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ