Τραγωδία στα Τέμπη - συγκλονιστική στιγμή: Επιζήσασα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα πέφτει στην αγκαλιά της μητέρας της (βίντεο)

Η  στιγμή που μια μάνα βλέπει την κόρη της να βγαίνει από το λεωφορείο....

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Λάρισα. 

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας για την τραγωδία στα Τέμπη: '' Αδιανόητο αυτό που συνέβη - Η σκέψη μας στους ανθρώπους που έφυγαν άδικα''

Τραγωδία με 36 νεκρούς και 66 τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων κοντά στα Τέμπη

Σε 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική, αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη. Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ.

Ο κ. Βαθρακόγιαννης τόνισε ότι εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει.

Παράλληλα σημείωσε ότι σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία από την εταιρεία Hellenic Train, στην επιβατική αμαξοστοιχία στο συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό, ενώ στην εμπορική αμαξοστοιχία 2 άτομα προσωπικό.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται από το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες των τραυματιών και των θυμάτων προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση.

Επίσης, όπως τόνισε η κ. Δημογλίδου, έχουν εξασφαλιστεί κλίνες για την εξυπηρέτηση των οικογενειών των τραυματιών και των θυμάτων στα εξής ξενοδοχεία της Λάρισας: Imperial, Divani, και Metropol.

Για τις κλίνες στα ξενοδοχεία οι συγγενείς μπορούν να καλούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας 2410683175 και 76 , που λειτουργούν ήδη για την παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Μια μητέρα περιμένοντας την κόρη της να κατέβει από το λεωφορείο, σοκαρισμένη και με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, φώναζε «το παιδί μου, το παιδί μου!».

Όπως θα δείτε στις εικόνες από την κάμερα του ΣΚΑΪ, η κοπέλα μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο, και αφού οι αστυνομικοί κατέγραψαν τα στοιχεία της, ανέφερε πως «ήταν πολύ τρομακτικό».

 

 

Μάλιστα, μόλις η μητέρα προσπάθησε να την αγκαλιάσει, η ίδια της είπε «μαμά, μη με πιάνεις, είμαι χτυπημένη...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ