Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η λίστα με τα ονόματα των τραυματιών στα νοσοκομεία (φωτό)

Αυτοί είναι οι τραυματίες....

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Λάρισα. 

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: "Μαμά θα σε πάρω όταν φτάσουμε" - Το τελευταίο τηλεφώνημα 23χρονου

Θρήνος στα Τέμπη: Νεκρές οι δίδυμες αδελφές και η πρώτη ξαδέλφη τους - Είναι από πολύ γνωστή οικογένεια της Καλαμπάκας

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ: Συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης των σορών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας - Οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών μπορούν να κατευθυνθούν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί

«Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των σορών που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, και με τη διαδικασία της λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών μπορούν να κατευθυνθούν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, στη νεότερη ενημέρωση σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Η εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε ότι συνελήφθη, από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, ο 59χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται υπό την επίβλεψη του αρμόδιου εισαγγελέα.

Επίσης, η κυρία Δημογλίδου υπενθύμισε ότι, εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται από το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες θυμάτων και τραυματιών, προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

Όσον αφορά τη διαμονή συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών σε ξενοδοχεία, η εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι «μπορούν να καλούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, 2410683175 και 76, που λειτουργούν ήδη για την παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για όσους έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία».

 

 

Ολη η λίστα με τα ονόματα των τραυματιών

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα ονόματα όλων των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα τρένων στα Τέμπη όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 36 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει το onlarissa.gr oι τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, ενώ δύο νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών που νοσηλεύεται στη χειρουργική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Συνολικά 20 άτομα νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά και Νοσοκομείο Κατερίνης, 22 στο ΓΝΛ, 32 στο ΠΓΝΛ και έξι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα.

Αυτό που βλέπει κανείς στις λίστες είναι ότι πρόκειται στην συντριπτική πλειονότητα για παιδιά 18-20 ετών, φοιτητές οι περισσότεροι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ