Ο Σπύρος Σούλης μας συμβουλεύει: Πώς να προσθέσετε μια κομψή έθνικ πινελιά στο καθιστικό σας

Μια πολύχρωμη συλλογή από εξωτικά διακοσμητικά αντικείμενα είναι από τις βάσεις της έθνικ διακόσμησης.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν χαλαρωτικό, άνετο και… εξωτικό χώρο, τότε το έθνικ ίσως να είναι το στυλ σας! Ίσως το έχετε δει να διακοσμεί τα σπίτια καλλιτεχνών ή απλώς ανθρώπων που προτιμούν έναν πιο φυσικό και χαλαρό τρόπο ζωής. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα στυλ ξεχωριστό και με μεγάλο ενδιαφέρον, που φέτος ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα των τάσεων κυρίως με την oriental εκδοχή του. 

Το έθνικ είναι συνυφασμένο με την πολυπολιτισμικότητα, με το χρώμα, με τα φυσικά υλικά και τις χειροποίητες κατασκευές. Αν, τώρα, το συνδυάσετε και με μια μοντέρνα πινελιά θα καταφέρετε να δημιουργήσετε το στυλ που αποκαλείται «ethnic chic». Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το καταφέρετε.

Δημιουργήστε σύνθεση από κρεμαστά φωτιστικά: Ένα από τους πιο πετυχημένους τρόπους για να φέρετε την έθνικ ατμόσφαιρα στον χώρο σας είναι να δημιουργήσετε μια ομάδα από κρεμαστές λάμπες, όπως αυτές τις παρακάτω φωτογραφίας. Επιλέξτε διαφορετικά σχήματα και χρώματα και κρεμάστε τις στο κέντρο του καθιστικού σας. Είναι πανέμορφες και δημιουργούν μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο.

έθνικ

Επιλέξτε διαφορετικά σχήματα και χρώματα και κρεμάστε τις στο κέντρο του καθιστικού σας.

Αναμίξτε μοτίβα με έντονα χρώματα Αυτό μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας μαξιλάρια, χαλιά, ριχτάρια κ.α. Επιλέξτε χαλιά σε έντονα χρώματα και σχέδια. Μη φοβάστε να τα μπερδέψετε μεταξύ τους – αυτές οι έντονες αντιθέσεις άλλωστε είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της έθνικ διακόσμησης.

έθνικ

Επιλέξτε χαλιά σε έντονα χρώματα και σχέδια.

Προσθέστε εξωτικά διακοσμητικά αντικείμενα Μια ζωντανή και πολύχρωμη συλλογή από εξωτικά διακοσμητικά αντικείμενα είναι από τις βάσεις της έθνικ διακόσμησης. Κεραμικά πιάτα, ξύλινα διακοσμητικά και διάφορες πολύχρωμες συλλογές είναι μερικές ιδέες που θα δώσουν στον χώρο σας την εξωτική ενέργεια που θέλετε και θα δώσουν τον τόνο για την υπόλοιπη διακόσμηση.

έθνικ

Μια πολύχρωμη συλλογή από εξωτικά διακοσμητικά αντικείμενα είναι από τις βάσεις της έθνικ διακόσμησης, σύμφωνα με το spirossoulis

Επιλέξτε το μοντέρνο ροζ αντί για το κόκκινο Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς η έθνικ αισθητική είναι συνυφασμένη με κόκκινα χαλιά και υφάσματα. Η πρότασή μας είναι να αντικαταστήσετε το κόκκινο με το ροζ. Το ροζ βρίσκεται στο επίκεντρο της μοντέρνας διακόσμησης και θα δημιουργήσει ένα έθνικ περιβάλλον χωρίς, όμως, να του στερεί παράλληλα και μια σύγχρονη αισθητική.

έθνικ

Το ροζ βρίσκεται στο επίκεντρο της μοντέρνας διακόσμησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ