Ντίνα Νικολάου: Ανοιχτές πίτες με αχλάδι, coppa και μοτσαρέλα - γίνονται απίστευτα γρήγορα και είναι πεντανοστιμες

Το αχλάδι ταιριάζει τέλεια με την coppa από μαύρο χοίρο και την μαστιχωτή μοτσαρέλα.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Πλένω τα αχλάδια και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Απλώνω το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Διπλώνω τις άκρες των παραλληλογράμμων δημιουργώντας ένα μικρό «στεφάνι». Μοιράζω το τυρί κρέμα, το απλώνω σε όλο το φύλλο και αλατοπιπερώνω. Τοποθετώ από 1-2 φέτες αχλάδι και αλείφω την περιφέρεια με χτυπημένο κρόκο αυγού. Σκορπίζω τα καρύδια και ραντίζω με τις 2 κουταλιές μέλι.

  3. Ψήνω τις πίτες για 15-17 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, μοιράζω την μοτσαρέλα, την coppa, από 1 κλαδάκι λεβάντα και ραντίζω με το υπόλοιπο μέλι. Επαναφέρω στο φούρνο για 5-7 λεπτά ακόμη.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ