Χάρι και Μέγκαν: Θρίλερ με τους τίτλους των παιδιών τους - ''Οι τίτλοι των παιδιών μας είναι κληρονομικό δικαίωμα''

Τελικά, τα δύο παιδιά του Πρίγκιπα Χάρι, αποκαλούνται πλέον πρίγκιπας και πριγκίπισσα... 

Τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ ονομάστηκαν επίσημα πρίγκιπας και πριγκίπισσα στον επίσημο ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας.

Έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν ότι η κόρη τους Λίλιμπετ βαφτίστηκε και χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τον τίτλο πριγκίπισσα.

Ο Archie, τριών ετών, και η Lilibet, ενός έτους, κατονομάζονται ως ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα του Sussex στη σελίδα της διαδοχής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Meghan Markle & Prince Harry - British Royal Family (@hrhofsussex)

Είναι η έκτος και η έβδομη στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Δείτε επίσης: Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έλαβαν πρόσκληση για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου- Ποια θα είναι η απάντηση τους;

Σε δύσκολη θέση η Μέγκαν και ο Χάρι: "Με ντρόπιασαν, με ταπείνωσαν και θα πληρώσουν" - H αδερφή της Δούκισσας την μηνύει

Προηγουμένως αναφέρονταν ως Master Archie Mountbatten-Windsor και Miss Lilibet Mountbatten-Windsor.

Οι κανόνες που διέπουν τους τίτλους των βασιλικών παιδιών καθορίστηκαν από τον βασιλιά Γεώργιο Ε' - τον παππού της βασίλισσας Ελισάβετ - το 1917, σύμφωνα με το BBC

Ο Archie και η Lilibet δεν ήταν πρίγκιπας και πριγκίπισσα κατά τη γέννησή τους, επειδή δεν ήταν εγγόνια του μονάρχη, αλλά απέκτησαν το δικαίωμα σε αυτούς τους τίτλους όταν ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο.

Nα σημειώσουμς πως ο πρίγκιπας Χάρι η Μέγκαν δήλωσαν χθες σε ανακοίνωσή τους: "Οι τίτλοι των παιδιών είναι κληρονομικό δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε μονάρχης.

"Το θέμα αυτό έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε ευθυγράμμιση με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ"

Έρχεται μετά την ανακοίνωση του ζευγαριού ότι η Lilibet, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2021, βαφτίστηκε στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Ο Αιδεσιμότατος John Harvey Taylor, Επίσκοπος του Λος Άντζελες, χοροστάτησε στη βάπτιση την περασμένη Παρασκευή.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό βασιλική οικογένεια το 2020.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ