18 γυναίκες δεσμοφύλακες απολύθηκαν γιατί έκαναν σεξ με κρατούμενους! Φταίει το zoom μέσω του οποίου τις προσλάβαμε!

«Οι συνεντεύξεις δεν έγιναν πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά μέσω zoom», είπε ο επικεφαλής του προσωπικού της φυλακής σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η φυλακή HMP Berwyn βρίσκεται στην Ουαλία της Μεγάλης Βρετανίας και μέχρι χθες ήταν γνωστή ως η μεγαλύτερη της χώρας.

Σήμερα, έχει γίνει πρωτοσέλιδο, επειδή 18 γυναίκες που εργάζονταν ως δεσμοφύλακες στο κτηριακό της συγκρότημα απολύθηκαν γιατί σύναψαν ερωτικές σχέσεις με τους κρατουμένους της.

Κι ενώ όλοι αναρωτιούνται μήπως κάτι τρέχει με το νερό στην περιοχή, η Mirror αποκαλύπτει ότι η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας, όταν η μια εξ αυτών, η Τζένιφερ Γκάβαν πιάστηκε να ανταλλάσσει ερωτικά μηνύματα με τον φυλακισμένο σύντροφο της, ληστή στο επάγγελμα, Άλεξ Κόξον, στο WhatsApp.

Συναδελφίκη… αλληλεγγύη

Η ίδια δήλωσε ένοχη για απρεπείς επαφές και καταδικάστηκε σε οχτώ μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Μαζί της, την ίδια διαδρομή της ατίμωσης ακολούθησαν οι συνάδελφοι της Έμιλι Γουότσον και Άισα Γκαν, που είχαν ερωτικές επαφές με τον διακινητή ναρκωτικών ουσιών Τζον ΜακΓκι και τον επίσης ληστή Κουράμ Ράζακ αντίστοιχα.

 

 

Ο επικεφαλής του προσωπικού της φυλακής, Μαρκ Φέρχαρστ, που κλήθηκε να δικαιολογηθεί γι’ αυτά τα τρία τελευταία περιστατικά, που ήρθαν να προστεθούν σε επιπλέον ανάλογα 15, που καταγράφηκαν τα τελευταία έξι έτη, είπε ότι «προφανώς προσελήφθησαν τα λάθος άτομα».

Για όλα φταίει το zoom

«Οι συνεντεύξεις δεν έγιναν πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά μέσω zoom», είπε ο ίδιος, εξηγώντας ότι πολλοί από αυτούς που δουλεύουν στις φυλακές δεν έχουν πολλές εμπειρίες ζωής, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτοι στις συμπεριφορές των κρατουμένων.

Συνολικά, από το 2019 μέχρι σήμερα 31 δεσμοφύλακες στις φυλακές της χώρας έχουν απολυθεί για ερωτικές σχέσεις με τους κρατουμένους, με μία εξ αυτών να αποκτά και παιδί μαζί του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ