Oscars 2023: Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Έρικ Σάιντον μετά τη βράβευση - Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή

Μαζί με την ομάδα του, κέρδισαν το χρυσο αγαλματίδιο για την ταινία Avatar

Ο ειδικός στα οπτικά εφέ Έρικ Σάιντον (Eric Saindon) αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη λαμπερή τελετή των βραβείων Όσκαρ, καθώς είχε έντονους πόνους και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο Σάιντον έφυγε αμέσως μετά τη βράβευσή του από την Ακαδημία με το Όσκαρ Καλύτερων Ειδικών Εφέ για την ταινία «Avatar:The Way of Water». 

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2023: Η εμφάνιση - έκπληξη της Lady Gaga στη σκηνή - Η ανατριχιαστική ερμηνεία της που έκανε το κοινό να υποκλιθεί

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Weta FX, της εταιρείας παραγωγής του Avatar, ο Σάιντον αντιμετώπιζε γαστρεντερικούς πόνους ένα 24ωρο πριν από την τελετή. Μετά από εξετάσεις που υποβλήθηκε ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή για να μετριάσει τον πόνο και να παραστεί στην απονομή των βραβείων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του IndieWire.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του, η υγεία του Σάιντον επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με έντονους πόνους. Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν ρήξη του λεπτού εντέρου και υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση.



«Είναι καλά και αναρρώνει», είπε ο εκπρόσωπος της Weta FX στο ET. «Είμαι χαρούμενος που έφυγε εκείνη τη στιγμή. Ήταν πολύ σοβαρά».

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2023: Θρίαμβος για την ταινία «Τα πάντα όλα» με 7 βραβεία - Δείτε όλη την λίστα των νικητών

Η νίκη σηματοδότησε το πρώτο Όσκαρ του Σάιντον, το οποίο παρέλαβε μαζί με τους συναδέλφους του Τζο Λέτερι (Joe Letteri), Ρίτσαρντ Μπάνεχαμ (Richard Baneham) και Ντάνιελ Μπάρετ (Daniel Barrett). Παρά τις τέσσερις υποψηφιότητες του Avatar, το Όσκαρ για τα καλύτερα ειδικά εφέ ήταν το μοναδικό που κέρδισε η ταινία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ