Ειρήνη Νικολοπούλου, μία ώρα με τον δάσκαλό της στην «Αρένα»: Η σκληρή πλευρά της τηλεόρασης σε ένα συναρπαστικό επάγγελμα (βίντεο)

Καλεσμένη στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στην «Αρένα»  βρέθηκε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας στον πρόλογο της εκπομπή του στην «Αρένα» με φιλοξενούμενη την Ειρήνη Νικολοπούλου, έκανε λόγο για τις γυναίκες που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην ελληνική τηλεόραση.

«Είναι μετρημένες στα δάκτυλα -τόνισε – ονόματα όπως οι Έλλη Στάη, Όλγα Τρέμη, Σεμίνα Διγενή, η Ρούλα Κορομηλά και φυσικά η σημερινή καλεσμένη, η Ειρήνη Νικολοπούλου.

Αυτές οι κυρίες είναι οι ντάμες της ελληνικής τηλεόρασης επειδή τις παρακολουθώ, μεγαλώσαμε μαζί. Είναι εκείνες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και έχουν αφήσει τα αποτυπώματα τους.

Θυμόμαστε τις στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης που δεν υπάρχουν πια. Με την Ειρήνη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια από την παλιά ΥΕΝΕΔ τη σημερινή ΕΡΤ2. Με χαμόγελο αλλά πάντα σοβαρή μας έβαζε όλους στην άκρη.»

Η συνέντευξη άρχισε με τα πρώτα βήματα της Ειρήνης Νικολοπούλου στην ΕΡΤ συνεχίστηκε με τις δυσκολίες και τις «εκτελέσεις» που έχει δεχθεί: «Περνούσα δύσκολα, γιατί έκανα κάτι διαφορετικό προσπάθησα να εισαγάγω κάτι άλλο» τόνισε ενώ λίγο αργότερα μίλησε για την απόλυσή της χωρίς λόγο: «Σκέψου να έχεις απολυθεί χωρίς κανένα λόγο, όχι επειδή απέτυχα».

Η επιτυχία ενόχλησε

Σχετικά με την αποχώρηση της από την τηλεόραση είπε: «Από την τηλεόραση έφυγα επειδή έκανα μία επιτυχία και η επιτυχία ενόχλησε».

Ανάμεσα στις σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες έβαλε τις συνεντεύξεις με την Θάτσερ, τον Μιτεράν, το Φελίππε, τον Γκονζάλες. Σημαντική στιγμή και η συνέντευξη με την Κλαούντια Καρντινάλες απέναντι από τον πύργο του Άιφελ: «Ήταν η πιο ωραία συνέντευξη».

Διαβάστε ακόμα: To Eirinika στο Άμστερνταμ - 24ωρο τέχνης- Boost αδρεναλίνης: Από τον Vermeer στον Andy Warhol - Μεθάς από τέχνη χωρίς μπάφο που μυρίζεις παντού

Όσο για τη συνέντευξη με τον Σαντάμ Χουσέιν, ένα θέμα που δεν έχει ξανά αναφερθεί: «μπαίνω σε ένα ξενοδοχείο και περιμένω 4 ημέρες, με κοιτούσαν περίεργα γιατί φορούσα ξώπλατο»

Τα παιδικά χρόνια και τα όνειρα της

«Στο σινεμά Αλάμπρα ήμουν το παιδάκι που βοηθούσε τον πατέρα της» είπε και όταν ρωτήθηκε τι ήθελε να γίνει μικρή εκείνη απάντησε: «Ήθελα να γίνω ηθοποιός».

Σχετικά με τα όνειρα της: «27 χρόνια ήμουν παρουσιάστρια ειδήσεων. Τα όνειρα ήρθαν δουλεύοντας.»

Διαβάστε ακόμα: Ειρήνη Νικολοπούλου: Δεν με γεμίζει πια η τηλεόραση – O πατέρας μου έπαθε δίπλα μου εγκεφαλικό και δεν μπορούσα να αντιδράσω (βίντεο)

Και όταν ο Κώστας Χαραδαβέλλας την ρώτησε αν η καριέρα στερεί πράγματα, η Ειρήνη Νικλοπούλου απάντησε: «Μου στέρησε αλλά δεν το μετανιώνω. Ήταν μια συναρπαστική ζωή».

Τα δελτία Ειδήσεων, η ποιότητα και το βιβλίο

Υπάρχουν δύσκολες στιγμές στην τηλεόρασης; « Έχω κλάψει σε δελτίο ειδήσεων. Δε μπορούσα να μιλάω για καταστροφές, πολέμους».

Η τηλεόραση, παλιά με τη σημερινή έχει διαφορές; «Το καλό και το ποιοτικό δεν έχει να κάνει με το παλιό και το καινούριο».

Διαβάστε ακόμα: Ειρήνη Νικολοπούλου: ''Όταν γύρισα, δεν βρήκα την θέση μου στο δελτίο ειδήσεων, δεν υπήρχα πια στο πρόγραμμα & το λέω σοβαρά'' (βίντεο)

Με όσα έχει ζήσει στην Ελληνική τηλεόραση θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μπορεί να γράψεις βιβλίο, είπε χιουμοριστικά, ο Κώστας Χαρδαβέλλας σε άλλο σημείο της συνέντευξης με την Ειρήνη Νικολοπούλου να απαντά: «Έτοιμο είναι. Δεν βρίσκω εκδοτικό οίκο».

Τηλεόραση και προσωπική ζωή

Μιλώντας για το ρόλο της ως δημοσιογράφος και ως μητέρα μίλησε αναφέρθηκε στο ότι διέκοψε το θηλασμό της κόρης της για να βγει στο δελτίο ειδήσεων. «Είναι το χειρότερο πράγμα μου είπε ψυχολόγος αργότερα».

Διαβάστε ακόμα: François Mitterrand: Συνάντησα 3 φορές τον μεγάλο Ευρωπαίο πολιτικό & την σύζυγό του Danielle, αθεράπευτα ερωτευμένη μαζί του - 27 χρόνια σήμερα από τον θάνατό του (φωτό & βίντεο)

Στη σχέση της με τους άντρες είπε ότι «όταν κάνεις κάτι καλά χωρίς να θέλεις φοβίζεις».

Νέα σελίδα

Για την πορεία της μετά την τηλεόραση είπε ότι «Γύρισα σελίδα. Έφτιαξα 2 ιστοσελίδες»

Στη ερώτηση για τον δυναμισμό που έχει, απάντησε: «Ο δυναμισμός με βοήθησε στο να ξεπερνάω τα χτυπήματα. Είμαι πολύ λαβωμένη από τη δουλειά μας».

Η συμβουλή

Τέλος ο Κώστας Χαραβέλλας της ζήτησε να δώσει μία συμβουλή σε ένα νέο κορίτσι που θέλει να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα: «Να τη διαχειριστεί με πολλή αγάπη. Να διαβάζουν και να θέλουν να εξελίσσονται».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ