25η Μαρτίου στα χρώµατα της λίµνης Πλαστήρα - Με ένα όμορφο τριήμερο υποδεχόμαστε την Άνοιξη

Εσείς που θα πάτε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. 

3, 4 μέρες με πούλμαν Τρίκαλα - Καρδίτσα - Λίμνη Πλαστήρα - Πόρτα Παναγιά – γεφύρι Παλαιοκαρυάς - Περτούλι – Ελάτη - Μετέωρα.

Διαμονή στο ξενοδοχείο THESSALIKON GRAND HOTEL & SPA 5* κοντά στην Καρδίτσα με ηµιδιατροφή. 

Δείτε περισσότερα στο manessistravel και κάντε την κράτησή σας 

Πρόγραμμα εκδρομής

  • 1η ΜΕΡΑ

    Αθήνα – Τρίκαλα - Καρδίτσα

    Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 με κατεύθυνση τον Θεσσαλικό Κάμπο και την πόλη των Τρικάλων. Στην πόλη θα επισκεφθούμε το τέμενος Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ τζαμί (Μολυβένιο τζαμί-16ος αι.), όπου συνήθως φιλοξενούνται διάφορες περιοδικές εκθέσεις, θα θαυμάσουμε την πανέμορφη κεντρική γέφυρα του ποταμού Ληθαίου (κατασκευασμένη το 1886) και μέσω όμορφου ανηφορικού περίπατου στη Μεσαιωνική συνοικία Βαρούσι, θα φτάσουμε μέχρι το Φρούριο με το ρολόι (έμβλημα) της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό στα ταβερνάκια στην περιοχή «μανάβικα» (έξοδα ατομικά). Άφιξη και εγκατάσταση στο Thessalikon Grand Hotel & Spa 5* λίγο έξω από την Καρδίτσα και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

  • 2η ΜΕΡΑ

    Λίμνη Πλαστήρα - Καρδίτσα

    Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για την Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την υλοποίηση της ιδέας που συνέλαβε το 1935 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Οι δαντελωτές δασοσκέπαστες όχθες, είναι η κατάληξη ποταμιών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές, πλατάνια, σκλήθρα και θα επισκεφθούμε την Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Κορώνης (12ου αι.) Περνώντας από τα χωριά, μυρωδιές ξύλου που καίγεται στις σόμπες και απέραντη ομορφιά μας αφήνει έκθαμβους. Το απογευματάκι θα μας βρει για έναν καφέ ή φαγητό (έξοδα ατομικά) στον κεντρικό πεζόδρομο στην πόλη της Καρδίτσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

  • 3η ΜΕΡΑ

    Πόρτα Παναγιά – γεφύρι Παλαιοκαρυάς - Περτούλι – Ελάτη

    Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μία διαδρομή εξόχως εντυπωσιακή, με την Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα λίγο μετά την Πύλη. Συνεχίζουμε προς την Παλαιοκαρυά, όπου θα μαγευτούμε από την ομορφιά του τοξωτού πέτρινου γεφυριού με τον διπλό καταρράκτη. Ακολουθεί το Περτούλι (καιρού επιτρέποντος), ένα χωριό μέσα στα βουνά και τα έλατα, με μοναδική φύση σε υψόμετρο 1090 μέτρων, το οποίο είναι και το σημείο αναφοράς των Σαρακατσαναίων. Επόμενή μας στάση η Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ… το κυνήγι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

  • 4η ΜΕΡΑ

    Μετέωρα - Αθήνα

    Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα επιβλητικά Μετέωρα. Η ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου προκαλεί δέος! Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ