Γεωργία Καλτσή: Το τροχαίο που πήρε την ζωή του φίλου της & παρέλυσε τα πόδια της - «Μου έδιναν 1% επιβίωση - Γέμισαν αίμα οι πνεύμονές μου» (βίντεο)

Η Γεωργία Καλτσή έκανε μια αναδρομή στις τρομερά δύσκολες στιγμές μετά το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στην Κηφισίας.

Ήταν Μάρτιος του 2015 και η ζωή για τη Γεωργία Καλτσή άλλαξε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετά το αιματηρό τροχαίο στην Κηφισίας που συγκλόνισε τη χώρα.

Η Γεωργία Καλτσή βρέθηκε καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2night Show» και έκανε μια αναδρομή στις τρομερά δύσκολες στιγμές.

Ήταν μόλις 21 ετών όταν σημειώθηκε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο σύντροφός της. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν βγήκε από τη λεωφόρο και χτύπησε στην είσοδο μιας τράπεζας.

Η ίδια και οι δύο φίλες της κατάφεραν να βγουν ζωντανές αλλά όχι και ο 22χρονος Αποστόλης, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

«Μόνο εγώ είχα τις αισθήσεις μου – Είχα παραλύσει»
"Εκείνη την στιγμή ήμουν η μόνη που δεν έχασα τις αισθήσεις μου, αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω γιατί είχα υποστεί μια κάκωση στον νωτιαίο μυελό. Είχα παραλύσει εκείνη στην στιγμή. Δεν ένιωθα τον τραυματισμό. Άρχισα να νιώθω ότι δεν αναπνέω σωστά μετά από κάποιες ώρες που προσπαθούσαν να μας απεγκλωβίσουν."

"Είχα εσωτερική αιμορραγία και είχαν σπάσει τα πνευμόνια μου ουσιαστικά. Είχα 1% ζωή, είναι λίγο κωμικοτραγικό. Λόγω πνευμόνων ουσιαστικά. Στην πραγματικότητα ανέπνεα από ένα 2ευρω γιατί είχαν γεμίσει αίμα τα πνευμόνια μου. Ανταπεξήλθα σε αυτό και το σώμα μου λόγω του αθλητισμού. Οι γιατροί με συναρμολόγησαν" εξομολογήθηκε η Γεωργία Καλτσή.

Ήταν στα χέρια των γιατρών που αισθάνθηκε ότι υπήρχε ξανά ελπίδα η Γεωργία Καλτσή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ξύπνησα μετά από 24 ημέρες από το κώμα. Δεν μου είχε ανακοινωθεί ούτε η παράλυση, ούτε ο χαμός του φίλου μου. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις στα 21 ένα παιδί, δεν ξέρεις πώς να το επικοινωνήσεις αυτό. Δεν είχα καν τις αισθήσεις μου και δεν ήξεραν τι χαρακτήρας είμαι και πως θα το διαχειριστώ."

"Όταν ξύπνησα, δεν μου ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο. Πίστευα ότι λόγω φαρμάκων δεν κουνώ τα πόδια μου. Ήμουν σε άλλη φάση. Όταν μου είπαν ότι έχω κάνει χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, συνειδητοποίησα ότι επειδή νιώθω τα πόδια, δεν τα ελέγχω."

Διαβάστε ακόμη: Η 25χρονη Γεωργία Κάλτση έκανε πασαρέλα με το αμαξίδιο της & ένα μεγάλο χαμόγελο!

"Εκεί μου το ανακοίνωσαν οι γιατροί. Είχα και ένα background με παραϊατρικά και βιολογία οπότε το συνειδητοποίησα και εγώ. Δεν το πήρα βαριά γιατί είδα όλον τον χαμό που είχε γίνει και μου είπαν ότι «έφυγε» κι ο φίλος μου. Είμαι από τα άτομα που είμαι και πολύ θετική" συμπλήρωσε η Γεωργία Καλτσή.

 

 

Η νέα ζωή για τη Γεωργία Καλτσή
Η Γεωργία Καλτσή είχε μιλήσει πριν από λίγο στο «7 μέρες tv» καιρό για το πώς κατάφερε να βρει τον φωτεινό δρόμο. Σήμερα, είναι εκπαιδεύτρια ΑμεΑ, παίζει μπάσκετ με αμαξίδιο, κάνει ξιφασκία, μόντελινγκ και υποδύεται τη «Στέλλα» στη σειρά του ΑΝΤ1 + «Στα 4».

"Αρχικά θα σας πω ότι δεν έχω πάει ποτέ σε ψυχολόγο. Βρήκα τη δύναμη να συνέλθω διότι δεν έχασα το μυαλό μου. Και δεν ήθελα να πέσει η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Αν έπεφτα εγώ, θα ακολουθούσαν και όλοι οι άλλοι σαν ντόμινο. Και επειδή είμαι ερωτευμένη με τη ζωή, ήθελα να ξαναβγώ εκεί έξω το συντομότερο δυνατό. Όταν χάνεις τη ρουτίνα σου, την αναζητάς σαν τρελός".

 

 

 

 

 

 

"Έξι μήνες, δηλαδή, που ήμουν στο νοσοκομείο, η καθημερινότητά μου ήταν με αυτούς τους ανθρώπους που πάλευαν για να γίνω εγώ καλύτερα. Ήμασταν πολυτραυματίες και μας… συναρμολόγησαν σαν να ήμασταν δικά τους παιδιά."

 

 

 

 

"Είμαστε οικογένεια πλέον. Όλοι τους συνέβαλαν ώστε να είμαι power! Θα ήταν εγωιστικό από πλευράς μου αν κατέρρεα τότε. Αυτό τον αγώνα που έκαναν οι γιατροί, οι γονείς μου, οι οποίοι επί 24 ημέρες που ήμουν σε κώμα ήταν εκεί, πιο supportive από ποτέ -και είδα την ευαίσθητη πλευρά τους, κυρίως του μπαμπά μου- τον πήρα όλο επάνω μου".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ