Made in Greece τα Roses are Red & η Ιωάννα Τσιγαρίδα: Τα ρούχα της έμπνευση από την Ελλάδα και την Γαλλία - Για δυναμικές γυναίκες με όραμα (φωτό)

Το 2014, η Ιωάννα ίδρυσε την εταιρεία ρούχων της με όραμα να δημιουργήσει απλά όμορφα και τίμια ενδύματα, χειροποίητα από τους πιο επιδέξιους Έλληνες τεχνίτες, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υφάσματα.

 

Μετά από 15 χρόνια εταιρικής καριέρας στο fashion marketing & PR σε πολυεθνικές εταιρείες στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα, η Ιωάννα Τσιγαρίδα αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και ίδρυσε την εταιρεία μεταξωτών ενδυμάτων ROSES ARE RED.

Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη διοίκηση και τα χρηματοοικονομικά, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Paris XII και Piraeus, μεταπτυχιακό στο Διεθνές Μάρκετινγκ & Καινοτομία στο Πανεπιστήμιο της Λιλ στη Γαλλία και Δίπλωμα Σχεδιαστή Μόδας στο Παρίσι, η Ιωάννα έζησε και άντλησε έμπνευση από τις δύο αγαπημένες της χώρες, την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Σε ηλικία 22 ετών, ήταν ήδη στην καρδιά της βιομηχανίας της μόδας, δουλεύοντας στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Συνεργάστηκε με γαλλικά πρακτορεία μόδας, υψηλής ραπτικής και σχεδιαστές moyenne/haute gamme, όπως ο Ντάνι Ατράσε, ο Αγκάνοβιτς, ο Μαλέν Μπίργκερ, η Φαράχ Ανγκσάνα.

 

 

 

 

Συνεχίζοντας την καριέρα της στη βιομηχανία , εργάστηκε για τη δημιουργία εικόνας και την ανάπτυξη δικτύων της Lexus Europe στις Βρυξέλλες.

Ο έρωτας την έφερε πίσω στην Αθήνα για να συνεχίσει τη ζωή της με τον άντρα της, τα δύο παιδιά τους και την γάτα τους.

 

 

Είναι μία από τις πρώτες Ελληνίδες fashion bloggers, με το blog της JOANADDICTED. COM από το 2007.

Το 2014, η Ιωάννα ίδρυσε την εταιρεία ρούχων της με όραμα να δημιουργήσει απλά όμορφα και τίμια ενδύματα, χειροποίητα από τους πιο επιδέξιους Έλληνες τεχνίτες, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υφάσματα.

 

 

 

 

 

 

Το μανιφέστο της εταιρείας

Ένα κορίτσι που φορά Roses are Red ρούχα, είναι ευγενικό με τον εαυτό της και με τους άλλους.

 

 

 

 

 

 

Εκτιμά την ποιότητα, την απλότητα, τη φύση και τα δώρα της. Είναι πολυπράγμων και πολυάσχολη μέλισσα, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο για τους αγαπημένους της. Έχει φόβους όπως όλοι, συνδέεται με το σύμπαν όταν αναζητά απαντήσεις και ελπίδες. Αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη. Δεν έχει κανόνες όσον αφορά την άνευ όρων αγάπη και φιλία. Θυμώνει, κάνει λάθη. Είναι απόλυτα ατελής.

Το όνομα

Το όνομα της μάρκας είναι εμπνευσμένο από το ερωτικό δίστιχο "Roses are red, Violets are blue".

Ακριβώς όπως αυτό το δίστιχο είναι η αρχή ενός ατελούς ποιήματος, που σας προκαλεί να συνεχίσετε την ομοιοκαταληξία, τα ROSES ARE RED ρούχα είναι φτιαγμένα για να συνεχίσετε την ιστορία τους, φορώντας τα και ζώντας στο μεταξωτό τους άγγιγμα. Η ποίηση συναντά τα ωραία ρούχα, δίνοντας την ελευθερία της μεταξένιας αίσθησης, τόσο στο δέρμα όσο και στο μυαλό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ