Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Credit Suisse από πανίσχυρη τράπεζα κατέληξε καπελάκι τζόκεϊ για συλλέκτες: Μεγάλη ζήτηση τα αναμνηστικά της τέως κραταιάς Ελβετίδας

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS Group τα αντικείμενα ή ενθύμια, πλέον, της ελβετικής τράπεζας πωλούνται σε υψηλές τιμές στην Ελβετία, σηματοδοτώντας το τέλος μία εποχής.

Ράβδοι χρυσού των 100gr. με εγχάρακτο το σήμα και το όνομα της ιστορικής ελβετικής τράπεζας, είναι διαθέσιμες προς πώληση σε δημοφιλείς ελβετικές ιστοσελίδες αγοραπωλησιών.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το Reuters, ένα μπλε-κόκκινο σκουφάκι του σκι με το λογότυπο «CS», το οποίο ήταν στη μόδα τη δεκαετία του 1970, πωλείται για περίπου 200 ελβετικά φράγκα ή 200 ευρώ.

 

 

Άλλα αντικείμενα – ενθύμια που πωλούνται είναι παλιά γράμματα, αθλητικές τσάντες και φυσικά γραμματόσημα.

Ενώ ακόμα είναι άγνωστο ένα η επωνυμία Credit Suisse brand θα συνεχίσει να υφίσταται, οι πωλητές ψάχνουν να βρουν αυτούς που θα ήθελαν να κατέχουν ένα κομμάτι ιστορίας της ελβετικής οικονομίας.

Η Credit Suisse αναμένεται να παραμείνει ανεξάρτητη εταιρεία έως να ολοκληρωθεί η εξαγορά, όπου η UBS θα αποφασίσει εάν θα επιλέξει «να τραβήξει ή όχι την πρίζα» που αφορά στην ταυτότητα της ελβετικής τράπεζας.

 

 

Η Credit Suisse εξαγοράστηκε από την UBS με το τελικό ποσό να φτάνει στα 3,25 δισεκατομμύρια δολάρια - αρκετά κάτω από τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας, αλλά υπερδιπλάσιο από την αρχική προσφορά του 1 δισεκατομμυρίου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει 100 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε βοήθεια ρευστότητας για την UBS και την Credit Suisse.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε την «ταχεία αντίδραση» των ελβετικών αρχών, λέγοντας ότι οι αποφάσεις «θα συμβάλουν στην αποκατάσταση των όρων ευταξίας της αγοράς».

Διαβάστε ακόμα: H Credit Suisse έγινε UBS: To mega deal των 3,2 δισ. που επιχειρεί να κατευνάσει τις αγορές – Περιμένουν να ανοίξουν τα χρηματιστήρια

Οι αποφάσεις αυτές θα επιτρέψουν επίσης τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Λαγκάρντ τονίζοντας ότι «ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός, με στέρεες θέσεις ως προς την κεφαλαιοποίηση και τη ρευστότητα».

 

 

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν και ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζέρομ Πάουελ εξέφρασαν, επίσης, την ικανοποίησή τους.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις που έγιναν από τις ελβετικές αρχές σήμερα για την υποστήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας» δήλωσαν σε κοινή τους ανακοίνωση αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και Fed.

«Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό ως προς την κεφαλαιοποίηση και τη ρευστότητα και το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ανθεκτικό» προσέθεσαν.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και η Fed ήταν «σε στενή επαφή» με τους διεθνείς τους ομολόγους για να υποστηρίξουν την επιχείρηση της εξαγοράς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ