Πώς ξαλμυρίζουμε μπακαλιάρο - Ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει όλα τα μυστικά σε ένα βίντεο

Όλα τα μυστικά και το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου....

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και όλοι μας γνωρίζουμε τι πάει να πει αυτό! 

Ήρθε η ώρα να φάμε μπακαλιάριο σκορδαλιά. Ξέρουμε όμως πως γίνεται το ξαλμύρισμά του; 

O Άκης Πετρετζίκης μας έχει όλα τα tips και τα μυστικά που πρέπει να ακολουθήσουμε. 

Η διαδικασία 

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα φιλέτα του υγράλατου μπακαλιάρου, ρίχνουμε 100 γρ. αλάτι χοντρό και καθαρό κρύο νερό μέχρι να καλύψουμε τα φιλέτα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 μέρες αλλάζοντας το νερό κάθε 6 ώρες. Το νερό πρέπει κάθε φορά να είναι κρύο και καθαρό.
  • Μετά από 2 μέρες αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο. 
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας χαρτί κουζίνας, βάζουμε από πάνω τα φιλέτα, σκεπάζουμε με έξτρα χαρτί κουζίνας και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να στραγγίξουμε τον μπακαλιάρο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ