Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς θα γίνει η πληρωμή τους με τον μήνα - Τα πρόστιμα (βίντεο)

Η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει στις 3 Απριλίου

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα σημαίνει ότι κάποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει αναλογικά τα τέλη, ανάλογα με τον χρόνο που θα χρησιμοποιήσει το όχημά του, διευκρίνισε ο φοροτεχνικός, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση θα τεθεί σε λειτουργία μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και αφορά όλα τα οχήματα που έχουν τεθεί σε ακινησία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Το ελάχιστο της χρέωσης είναι ένας μήνας και αιτήσεις θα γίνονται μέσα από την εφαρμογή www.mycar, η οποία θα ανοίξει, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηγεωργίου στην ΕΡΤ, στις 3 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να γίνει μόνο μια αίτηση τον χρόνο και το ανάλογο ποσό θα πληρώνεται επί τόπου.

Σημειώνεται ότι την ημέρα λήξης των αναλογικών τελών το όχημα θα πρέπει να δηλώνεται πάλι σε ακινησία. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο διπλάσιο των ετησίων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων τελών.

Υπενθυμίζεται πως τα πρόστιμα για την παράνομη κυκλοφορία οχήματος που βρίσκεται σε ακινησία ξεκινούν από τις 10.000 και φτάνουν μέχρι τις 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ