Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κώστας Τσιάρας: «Τέλος οι ποινές-χάδια» για κλοπές & αποδοχή σιδηροδρομικού υλικού - Μέχρι ισόβια

Αυστηροποιούνται οι ποινές και φτάνουν έως και τα ισόβια σε περίπτωση που προκληθεί δυστύχημα με ανθρώπινες ζωές από κλοπή σιδηροδρομικού υλικού

Στις νέες διατάξεις που αυστηροποιούν τις ποινές για το αδίκημα της κλοπής και κλεπταποδοχής σιδηροδρομικού υλικού αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως θα περιλαμβάνουν πρόβλεψη ακόμα και για ισόβια κάθειρξη, υπό προϋποθέσεις.

Όπως έχει προαναγγελθεί ήδη από τον κ. Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας που έχει και το χαρτοφυλάκιο του υπ. Μεταφορών, πλέον αυτή η κλοπή γίνεται κακούργημα, όπως και οι κλεπταποδόχοι τιμωρούνται με έναν αντίστοιχο, ανάλογο τρόπο, ανέφερε ο κ. Τσιάρας. Και όλα αυτά μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Κώστας Τσιάρας: «Τέλος οι ποινές-χάδια»

«Τελειώνουμε λοιπόν με όλη αυτή την ιστορία. Οι ποινές-χάδια οι οποίες -δυστυχώς- επιβάλλονταν και που τελικά κόστισαν και στην ασφάλεια αλλά ενδεχομένως και στη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας, πλέον θα αντικατασταθούν με άλλες ποινές. Θα υπάρχει νομίζω πρόβλεψη ότι όταν το ατύχημα αφορά σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, θα επιβάλλεται μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Oι διατάξεις είναι σχεδόν έτοιμες, νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα τις δούμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Διαβάστε ακόμα: Κώστας Τσιάρας-smart interview Eirinika: Ζούμε πια την e-justice εποχή της ψηφιακής δικαιοσύνης - κάναμε τις 2000 μέρες έως την εκδίκαση υπόθεσης 700

«Και ισόβια εάν η κλοπή αφορά σε απώλεια ανθρώπινων ζωών»

Κληθείς να διευκρινίσει εάν οι ποινές μπορεί να φτάνουν και τα ισόβια, ο κ. Τσιάρας σημείωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα πως «όταν η κλοπή μπορεί να αφορά απώλεια ανθρώπινων ζωών, ενδεχομένως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει μεγάλος χρόνος κάθειρξης».

«Όλα αυτά αποτελούν διατάξεις που επεξεργαζόμαστε, είμαστε κοντά στην ολοκλήρωσή τους, βεβαίως σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο υπουργείο, και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τα δούμε» επανέλαβε.

«Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί το 2019 το κακούργημα έγινε πλημμέλημα»

«Εδώ πρέπει να μας εξηγήσει η αξιωματική αντιπολίτευση το λόγο για τον οποίο οι κλοπές υλικού που αφορούσαν συγκοινωνίες, από κακούργημα που ήταν μέχρι το 2019, μετατράπηκαν σε πλημμέλημα. Δυστυχώς, τον Ιούνιο του 2019, με την παράταση κατά μία εβδομάδα της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, με μόνο ενδεχομένως λόγο να ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας, δημιουργήθηκε ένα εντελώς ασαφές τοπίο σε σχέση με ποινές οι οποίες είχαν υποβαθμιστεί.

Διαβάστε ακόμα: Το eirinika δημοσιεύει για πρώτη φορά τη λίστα με τα ονόματα των 57 θυμάτων από τη τραγωδία στα Τέμπη – Δεν τους ξεχνάμε

Κυρίως όμως δημιουργήθηκαν ερωτήματα σε σχέση με το πώς και γιατί η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει τόσο μεγάλες εκτεταμένες αλλαγές απομειώνοντας ποινές. Άρα εδώ περιμένουμε ακόμα την αξιωματική αντιπολίτευση να βγει και να μας πει γιατί το κακούργημα που αφορούσε στις κλοπές υλικών που είχαν να κάνουν με την ασφάλειά τους έγινε πλημμέλημα» συμπλήρωσε ο κ. Τσιάρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ