Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μπακαλιαροκροκέτες με μπύρα - Φανταστικές, πεντανόστιμες και τραγανές

Για την 25η Μαρτίου...

Υλικά 

Για τις μπακαλιαροκροκέτες

  • 500 γρ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος

  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 1/2 ματσ. άνηθος ψιλοκομμένος

  • 1/2 ματσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Μπόλικο φρέσκο πιπέρι

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπακαλιαροκροκέτες

  • Πρώτα μαδάμε με τα δάχτυλα τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες. Για να φτιάξεις μπακαλιαροκροκέτες, πρέπει να έχεις κάνει προετοιμασία στο ψάρι.
  • Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, και περιχύνουμε τα υλικά με την μπύρα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά με ένα κουτάλι, να αναμειχθεί ο χυλός.
  • Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
  • Τις ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε τις μπακαλιαροκροκέτες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν από το περιττό  λάδι τους.
  • Όμοια τηγανίζουμε και τις υπόλοιπες.

Επιπλέον μυστικά

  • Διαλέξτε παχιά φιλέτα από παστό μπακαλιάρο για τις μπακαλιαροκροκέτες και αφαιρέστε την πέτσα του και όλα του τα σκληρά μέρη.
  • Μουσκέψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει.
  • Αλλάζετε συχνά το νερό, ώστε να ξαλμυρίσουν γρήγορα τα  φιλέτα μπακαλιάρου και να φουσκώσει η σάρκα του. 
  • Διαβάστε εδώ αναλυτικά, πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο.
  • Η σκορδαλιά είναι η τέλεια συνοδεία για τις μπακαλιαροκροκέτες. Σας εγγυώμαι πως αυτός ο συνδυασμός είναι το κάτι άλλο.

Who is Who 

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ