Ντίνα Νικολάου: Φλογέρες με αμύγδαλα και αράπικα φιστίκια - Σερβίρετε με μέλι

Μη σας σοκάρει ότι η συνταγή περιέχει φυστίκια αλατισμένα. Το φλούδι το αφαιρούμε και όσο αλάτι μένει, είναι όσο χρειάζεται για να νοστιμίσει το γλυκό.

Υλικά

για τη γέμιση

για το σιρόπι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  1. Βάζω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζω για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα ρίχνω λίγα λίγα στο μούλτι και τα χοντροθρυμματίζω. Βάζω τα αράπικα φυστίκια σε μια πετσέτα και τα τρίβω καλά μέχρι να φύγουν οι φλούδες τους. Ρίχνω τα καθαρισμένα φυστίκια στο μούλτι και τα χοντροτρίβω. Ρίχνω τα αμύγδαλα και τα φυστίκια σε ένα μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύω καλά.

Για τις φλογέρες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ανοίγω το πακέτο με το φύλλο Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας, το ξεδιπλώνω, με την μακριά πλευρά του προς το μέρος μου. Κόβω όλα τα φύλλα μαζί, σε 4 φαρδιές λωρίδες. Αλείφω με βούτυρο την πρώτη λωρίδα και βάζω στην άκρη της μια μεγάλη κουταλιά γέμιση. Γυρίζω τις άκρες της λωρίδας φύλλου προς τη γέμιση και κατόπιν τυλίγω σε ρολάκι.

  2. Βουτυρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετώ εκεί το ρολάκι. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.

    Αλείφω με βούτυρο όλα τα ρολάκια και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Bγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνω τις φλογέρες να κρυώσουν εντελώς.

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω για 4-5 λεπτά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι επάνω στις κρύες φλογέρες και τις αφήνω για 4-5 λεπτά. Γυρίζω με προσοχή τις φλογέρες για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά και τις μεταφέρω σε μια πιατέλα. Σερβίρω αμέσως.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ