Στιβ Αποστολόπουλος: Θέλει να αγοράσει τους Χόρνετς του Μάικλ Τζόρνταν - Ποιος είναι ο Ελληνοκαναδός μεγιστάνας με καταγωγή την Καλαμάτα

Από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Μάικλ Τζόρνταν επιθυμεί να πουλήσει τις μετοχές που έχει στους Σάρλοτ Χόρνετς, έχουν προκύψει πολλά ονόματα υποψήφιων αγοραστών.

 

Ο θρύλος του NBA και ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς Μάικλ Τζόρνταν, αποφάσισε πως θέλει να πουλήσει τις μετοχές του. Οι μνηστήρες πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνοκαναδός κροίσος Στιβ Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο κ. Αποστολόπουλος προσέγγισε τον Μάικλ Τζόρνταν τις προηγούμενες μέρες, με στόχο την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Χόρνετς, αλλά τελικά έκανε πίσω ώστε να επενδύσει στους Ουάσινγκτον Κομάντερς του NFL.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάικλ Τζόρνταν πουλάει την βίλα του: Φωτό & βίντεο από το υπερπολυτελές ακίνητο - Γήπεδα, infinity pool, ακόμα και δωμάτιο πούρων

Το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ξένα δίκτυα τον αναφέρουν ως υποψήφιο αγοραστή σημειώνοντας ότι η περιουσία του αγγίξει τα 4 δισ. δολάρια. Παράλληλα γράφουν ότι είναι υποψήφιος και για τους Ουάσινγκτον Κομάντερς του NFL που είναι μια ομάδα που αξίζει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια.

 

 

Ποιος είναι ο Ελληνοκαναδός κροίσος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Canadian Business, η οικογένεια Αποστολόπουλου έχει περιουσία που αγγίζει τα 4 δισ. δολάρια και έχει στην ιδιοκτησία της τη μεγαλύτερη εταιρεία real estate στον Καναδά.

Δούλεψε ως εργάτης σε εργοστάσιο με πλαστικές σακούλες, ως θυρωρός, ως επιστάτης. Συγκέντρωσε κάποια χρήματα και αγόραζε σιγά σιγά μικρές εταιρείες. Με τα χρόνια ίδρυσε την Triple Group of Companies με έδρα το Τορόντο, που είναι εταιρεία real estate.

Ο πατέρας του Στιβ Αποστολόπουλου, Ανδρέας, μετακόμισε από την Καλαμάτα στον Καναδά και η πρώτη του δουλειά ήταν σε εστιατόριο fast food. Ο Ανδρέας Αποστολόπουλος πέθανε σε ηλικία 69 ετών το 2021 και τα ηνία πήρε ο γιος του Στιβ, ο οποίος έχει και άλλα δύο αδέλφια, τους Πίτερ και Τζιμ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάικλ Τζόρνταν προσφέρει 100 εκ. δολάρια για τη μάχη κατά του ρατσισμού: «Έχουμε υποστεί αρκετά, φτάνει πια»

Ο Στιβ Αποστολόπουλος συνέχισε να μεγαλώνει την εταιρεία του πατέρα του, ενώ το 2017 ίδρυσε μία ακόμη εταιρεία την SIX Ventures, εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Τορόντο και επενδύει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους τεχνολογίας.

 

 

Σύμφωνα με το ESPN, ο Στιβ σπούδασε στο Χάρβαρντ, έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση με την οικογένεια του να διαθέτει σήμερα την μεγαλύτερη εταιρεία real estate στον Καναδά και μία από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ