Σπύρος Μπιμπίλας: Ντύθηκε τσολιάς για την 25η Μαρτίου - Η φωτογραφία από το 1960

Η ανάρτηση του ηθοποιού στο διαδικτυο

Με αφορμή την εθνική μας εορτή, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και ανήρτησε ένα στιγμιότυπο που είχε ντυθεί τσολιάς στο σχολείο. Συγκεκριμένα, η φωτογραφία απεικονίζει τον ίδιο, σε μαθητική παράσταση για την 25η Μαρτίου, φορά την παραδοσιακή φουστανέλα και κρατά σημαιάκι.

"Να μην πούμε ένα ΖΗΤΩ γι’ αυτή την έρμη πατρίδα που τότε ελευθερώθηκε ελέω ξένων και που περνάει τόσα δεινά 200 και βάλε χρόνια! Από παιδάκια βροντοφωνάζαμε ψηλά τη σημαία, ψηλά την καρδιά… Ή τι είναι η πατρίδα μας. “Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τ’ ασπαρτα ψηλά βουνα… Όλα πατρίδα μας κι αυτά κι εκείνα, και κάτι πούχουμε μες την καρδιά και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίδα και κράζει μέσα μα εμπρός παιδία.”

Διαβάστε ακόμη: Παρεξήγηση ήταν και… πάει: Σπύρος Μπιμπίλας – Γιώργος Μάγγας, ποζάρουν χαμογελαστοί και μονιασμένοι

"Που να ξέραμε τότε. Δεν μας έλεγαν για την κακοδαιμονία της φυλής μας; που τρωγόμασταν μεταξύ μας, που οι οπλαρχηγοί μάχονταν ο ένας τον άλλον, που ήρωες που έδωσαν μάχες βρέθηκαν η στις φυλακές η στους δρόμους πεινασμένοι. Κ έτσι μας κατσικώθηκαν από τότε για πάντα οι ξένοι με τα γνωστά επακόλουθα. Ας γιορτάσουμε λοιπόν αυτήν την μέρα με ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.#revolution #greece #heroes (η φωτο την Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά; το 1960 Β’ Δημοτικού… στην εθνική γιορτή για την 25η Μαρτίου)".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ