Μαρία Ναυπλιώτου - Σάκης Ρουβάς με παραδοσιακές φορεσιές: Το μήνυμα για όσους αγωνίστηκαν στην επανάσταση του '21 - Δείτε τα ασπρόμαυρα πορτρέτα (φωτό)

Από το συλλεκτικό λεύκωμα του Λυκείου των Ελληνίδων.

Μία μοναδική φωτογραφία ανέβασε στο λογαριασμό της στο instagram η Έλενα Μακρή με πρωταγωνιστές τη Μαρία Ναυπλιώτου και το Σάκη Ρουβά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη marianafpliotou (@marianafpliotou)

Τα δύο αυτά πρόσωπα εμφανίζονται με παραδοσιακές φορεσιές ενόψει της ημέρας εορτασμού της εθνική επετείου της 25ης Μαρτίου

"ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ! Η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Σάκης Ρουβάς στον φακό της διεθνούς φήμης Ελληνίδας φωτογράφου και εκλεκτής συνεργάτιδας μας Calliope το 2004, για το συλλεκτικό της λεύκωμα με τις μοναδικής τέχνης παραδοσιακές φορεσιές του Λυκείου των Ελληνίδων. Το κλασσικό πλεόν φωτογραφικό λεύκωμα που είχε παρουσιαστεί λίγο πριν την κυκλοφορία του στις σελίδες του Life&Style γιόρταζε μέσα από τις υψηλής αισθητικής εικόνες του τον πλούτο και την ομορφιά της Ελληνικής παράδοσης και για αυτό είχαν φωτογραφηθεί προσωπικότητες από τους χώρους της τέχνης. Η εξαιρετική σειρά από ασπρόμαυρα πορτραίτα της Calliope θα κυκλοφορήσει ξανά φέτος από τις εκδόσεις Μέλισσα", γράφει η Έλενα Μακρή στη λεζάντα.

Ακόμη ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο με "σόλο" πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά ανέβασε στο λογαριασμό της η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου. 

Διαβάστε ακόμη: Μαρία Ναυπλιώτου: Το «ευχαριστώ» στους γιατρούς της μετά την εγχείρηση - «μπήκα σε μία περιπέτεια επικίνδυνη και επώδυνη»

Εμφανίζεται φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά που επέβαλε η ημέρα.

"Αυτή η φωτογραφία είναι από το λεύκωμα της @queencalliope με ελληνικές φορεσιές από την πλούσια συλλογή του Λυκείου των Ελληνίδων. Όταν την βλέπω σκέφτομαι όλες τις γυναίκες που έζησαν πριν από μας και μας κληροδότησαν πολλά που οφείλουμε να μην ξεχνάμε. Αυτή τη μέρα καλό είναι να θυμόμαστε και τις γυναίκες που πήραν μέρος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Παραθέτω ένα απόσπασμα της Καθηγήτριας Ιστορίας του ΕΚΠΑ κας Μαρίας Ευθυμίου. «Οι γυναίκες βρέθηκαν στη δίνη των γεγονότων, στη βία και τις συμφορές του πολέμου, επιστρατεύοντας την αντοχή, την αξιοπρέπεια, την περιφάνεια, την καρτερία, την εφευρετικότητα, το πείσμα, τη γενναιότητα τους, σε κάθε περίσταση και στιγμή. Τα έργα τους παρέμειναν πολλές φορές σιωπηλά, δύσκολα ανιχνεύσιμα και εξ’ αυτού, συχνά μη καταγεγραμμένα.» Τιμή λοιπόν, σε όλες και όλους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Κι ας μην αναφέρονται όπως τους πρέπει., σημείωσε η ηθοποιός στη λεζάντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ