Θρήνος για το διάσημο συνθέτη Άντριου Λόυντ Βέμπερ: Συντετριμμένος ανακοίνωσε το θάνατο του μόλις 43 ετών γιου του

Θλίψη για το βρετανό συνθέτη

Ο διάσημος Βρετανός συνθέτης  Άντριου Λόυντ Βέμπερ γνωστοποίησε ότι ο μεγαλύτερος γιος του Νίκολας πέθανε σε ηλικία 43 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο του στομάχου.

Ο 75χρονος βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης μοιράστηκε τα άσχημα νέα στο Twitter το Σάββατο, γράφοντας: «Είμαι συντετριμμένος που πρέπει να ανακοινώσω ότι ο αγαπημένος μου μεγαλύτερος γιος Νικ πέθανε πριν από λίγες ώρες στο νοσοκομείο του Μπάσινγκστοουκ. Ολόκληρη η οικογένειά του είναι μαζεμένη και είμαστε όλοι συντετριμένοι».

 

 

Δείτε βίντεο του μουσικοσυνθέτη που ευχαριστεί εκείνους που στέλνουν ευχές για το γιο του:

 

 

Λίγα λόγια για τον Άντριου Λόυντ Βέμπερ:

Ο Λόυντ Βέμπερ είναι ο δημιουργός μεγάλων και δημοφιλών μιούζικαλ, κάποια από τα οποία παρουσιάσθηκαν για περισσότερο από μία δεκαετία στα θέατρα του Γουέστ Εντ και του Μπρόντγουεϊ.

Στη μέχρι σήμερα σταδιοδρομία του έχει συνθέσει 13 μιούζικαλ (ή «ρόκ όπερες»), έναν κύκλο τραγουδιών, ένα σύνολο παραλλαγών, μουσική για δύο κινηματογραφικές ταινίες και ένα ρέκβιεμ.

Έχει τιμηθεί με τον τίτλο του ιππότη (σερ) το 1992, με επτά Βραβεία Τόνυ, τρία Βραβεία Γκράμι, ένα Βραβείο «Όσκαρ» καλύτερου τραγουδιού (1996), 14 Βραβεία Άιβορ Νοβέλο, επτά Βραβεία Ολίβιε και μια Χρυσή Σφαίρα (Golden Globes).

Διαβάστε ακόμη: "Εβίτα Περίν" η Νάντια Μπουλέ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με μουσική των Άντριου Λόιντ Βέμπερ, Τιμ Ράις - Ποιος ο Τσε Γκεβάρα

Πολλά από τα τραγούδια του έχουν αναπαραχθεί ευρύτατα και αποτελούν διεθνείς επιτυχίες έξω από τα μητρικά τους έργα, όπως το «The Music of the Night» από Το φάντασμα της όπερας, το «I Don't Know How to Love Him» από το Jesus Christ Superstar, τα «Don't Cry for Me, Argentina» και «You Must Love Me» από την Εβίτα, το «Any Dream Will Do» από το Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat και το «Memory» από το Γάτες. Η εταιρεία του Βέμπερ, η Really Useful Group, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιχειρήσεις του Λονδίνου.

Ο Βέμπερ είναι επίσης πρόεδρος της μεγαλύτερου κύρους σχολής για εκπαίδευση στο μουσικό θέατρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, της Arts Educational Schools London, που έχει την έδρα της στο Τσίσγουικ (Chiswick) του Δυτικού Λονδίνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ