Ντίνα Νικολάου: Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και κατσικίσιο τυρί - Λαχταριστό και ζουμερό

Για το ρολό κοτόπουλο να αναζητήσετε ένα ελληνικό, μαλακό κατσικίσιο τυρί, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα εισαγόμενα.

Υλικά

Για τη γέμιση

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μπολ βάζω το τυρί και το κομματιάζω με το πιρούνι. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα. Προσθέτω το σκόρδο, τον άνηθο, τη ρίγανη, τις ελιές, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά με το πιρούνι.

Για τα ρολά

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα. Στο πιο χονδρό μέρος του κάθε φιλέτου κάνω προσεκτικά μια βαθιά τομή, οριζοντίως, σαν τσέπη. Ανοίγω προσεκτικά με τα δάχτυλά μου την «τσέπη» και μοιράζω εκεί το μείγμα της γέμισης. Δένω καλά κάθε φιλέτο με σπάγκο, σε αρκετά σημεία, για να μην ανοίξει η «τσέπη» και βγει η γέμιση και πασπαλίζω καλά τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι. (Στο σημείο αυτό, αν θέλω, τυλίγω κάθε φιλέτο σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για έως 24 ώρες, για να μαριναριστούν και να σφίξει η γέμιση).

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι) ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, βάζω τα φιλέτα και τα σοτάρω για 5 - 6 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι η κάτω πλευρά τους να ροδίσει καλά και να ξεκολλά εύκολα από το σκεύος.

  3. Γυρίζω με προσοχή τα φιλέτα από την άλλη πλευρά, σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζω αν είναι έτοιμα, κόβοντας ένα μικρό κομμάτι φιλέτου από το πιο χονδρό μέρος: η σάρκα πρέπει να είναι ολόλευκη και με ορατές ίνες, χωρίς το παραμικρό κοκκινωπό ή ροζέ σημείο, αλλιώς ψήνω για λίγα λεπτά ακόμα.

  4. Μεταφέρω τα φιλέτα σε πιάτα και αφαιρώ τους σπάγκους. Ρίχνω την κατσαρόλα το κρασί και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα και να διαλυθούν στη σάλτσα. Μαγειρεύω για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα δεμένη, σαν σιρόπι.

  5. Αποσύρω από τη φωτιά, περιχύνω τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρω. Συνοδεύω με σαλάτα από βραστά λαχανικά ή ρύζι.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ