Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο πρίγκιπας Χάρι αιφνιδιαστικά στο Λονδίνο: Άρχισε η δίκη κατά της Daily Mail – Του είχαν βάλει "κοριούς" για να έχουν "ειδήσεις"

Για τους ίδιους λόγους, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, δικαστικά έχουν κινηθεί και οι Έλτον Τζον και Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, στο Λονδίνο, για την ακροαματική διαδικασία στην αγωγή εναντίον της εταιρείας που εκδίδει την Daily Mail, για παράνομη συμπεριφορά των δημοσιογράφων της. 

Εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι, κατά της Associated Newspapers έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη μεταξύ άλλων ο Έλτον Τζον και ο σύζυγός του, Ντέιβιντ Φέρνις, όπως και οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σάντι Φροστ, καταγγέλλοντας παρακολουθήσεις τηλεφώνων και άλλες παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων. 

Ο δούκας του Σάσεξ ταξίδεψε στο Λονδίνο για την τετραήμερη ακροαματική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε σήμερα, προκειμένου δικαστής να αποφασίσει εάν η υπόθεση θα προχωρήσει. Ο πρίγκιπας Χάρι κάθισε στην πίσω μεριά της αίθουσας και κατά διαστήματα κρατούσε σημειώσεις σε ένα μικρό μαύρο σημειωματάριο, περιγράφει το BBC. 

Εκτιμάται ότι αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του στη Βρετανία μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματά του και το ντοκιμαντέρ του ίδιου και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, στο Netflix, με καταγγελίες κατά της βασιλικής οικογένειας. 

Πρίγκιπας Χάρι: Καταγγελίες για κοριούς και ηχογραφήσεις συνομιλιών 

Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ανακοινώθηκε η αγωγή, η δικηγορική εταιρεία Hamlins η οποία εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Χάρι και την Σάντι Φροστ είχε κάνει λόγο για παράνομη δραστηριότητα της Associated Newspapers η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε τοποθέτηση κοριών και ηχογραφήσεις συνομιλιών

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση η εταιρεία έκανε μεταξύ άλλων λόγο για: 

  • Πρόσληψη ιδιωτικών ντετέκτιβ για την τοποθέτηση κοριών σε αυτοκίνητα και σπίτια 
  • Ηχογράφηση και ακρόαση ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών 
  • Δωροδοκία αστυνομικών που είχαν σχέσεις με ιδιωτικούς ντετέκτιβ για πληροφορίες εκ των έσω 
  • Πλαστοπροσωπία για να την απόκτηση ιατρικών πληροφοριών από ιδιωτικά νοσοκομεία  
  • Πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και συναλλαγές με παράνομα μέσα 

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε, η εταιρεία αρνούνταν κατηγορηματικά αυτές τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και ενορχηστρωμένη προσπάθεια να εμπλακούν τα Μέσα της σε ένα σκάνδαλο παρακολούθησης τηλεφώνων που αφορά δημοσιεύματα έως και 30 ετών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ