Εκλογές 2023: Αλλάζουν οι ημερομηνίες για τα διπλώματα Αγγλικών και Γαλλικών - Πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις

Οι βουλευτικές εκλογές "πέφτουν" επάνω στις προγραμματισμένες εξετάσεις των διπλωμάτων των ξένων γλωσσών και τόσο η Ελληνοαμερικανική Ένωση όσο και το Γαλλικό Ινστιτούτο πρέπει να τις μεταθέσουν.

Η πραγματοποίηση των εκλογών στις 21 Μαΐου φέρνει αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων ξένων γλωσσών.

Μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο ενημέρωσαν για τις νέες ημερομηνίες πραγματοποίησης των εξετάσεων αγγλικών και γαλλικών αντίστοιχα. 

Έτσι, οι γραπτές εξετάσεις ECCE και ECPE του Michigan Language Assessment θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Μαΐου αντίστοιχα. Οι υποψήφιοι που έχουν εγγραφεί για τις εξετάσεις του Μαΐου θα μεταφερθούν αυτόματα στις νέες ημερομηνίες, με ευθύνη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. 

«Όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν το ατομικό τους πρόγραμμα προφορικών και γραπτών εξετάσεων πριν τις εξετάσεις», συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Εξετάσεις γαλλικών: Οι νέες ημερομηνίες

Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις γαλλικών, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 19-21 Μαΐου, μεταφέρθηκαν στις 26-28/5, λόγω των εκλογών της 21ης Μαΐου. 

«Όλες οι προφορικές εξετάσεις DELF-DALF σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίες ήταν προγραμματισμένες τις καθημερινές ημέρες παραμένουν ως έχουν, καθώς και οι προφορικές εξετάσεις Sorbonne», ανέφερε ακόμη σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ