Τι είναι το κάλεσμα της ψυχής και πώς να το απαντήσετε - Δείτε τι συναισθήματα θα βιώσετε

Τι σας προσφέρει η απάντηση στο κάλεσμα της ψυχής; 

Νιώθετε πως ερωτεύεστε. Ίσως να μην συμπαθείτε καν αυτό το άτομο αλλά θέλετε να μάθετε τα πάντα για αυτόν.

Περισσότερο από όλα, θέλετε να είστε κοντά του όταν σας χρειαστεί. Μόλις τον βοηθήσετε, ξαφνικά θα χάσετε το ενδιαφέρον και δεν θα έχετε ιδέα γιατί. Τότε ίσως να έχετε βιώσει το κάλεσμα της ψυχής.

Οπότε τι είναι το κάλεσμα της ψυχής;

Το κάλεσμα της ψυχής είναι η αναζήτηση για βοήθεια από ένα άτομο σε ένα άλλο σε πνευματικό επίπεδο. Τα πνευματικά επίπεδα περιγράφονται ως το υψηλότερο κομμάτι της ύπαρξης μας και κανονικά έχουμε πρόσβαση σε αυτά μέσω προσευχών ή ζητώντας κάτι από το σύμπαν, τον Θεό ή οποιαδήποτε είναι η θρησκεία μας.

Αυτοί που απαντούν σε τέτοια καλέσματα τείνουν να είναι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι, θεραπευτές, που θέλουν να βοηθήσουν την κοινωνία ή άτομα με ενσυναίσθηση. Όταν απαντάτε σε ένα κάλεσμα ψυχής, ειδικότερα την πρώτη φορά ίσως να βιώσετε τα παρακάτω συναισθήματα:

  • Την αίσθηση πως ερωτεύεστε κάποιον
  • Μπορεί να αποκτήσετε εμμονή με αυτό το άτομο. Δεν μπορείτε με τίποτα να το βγάλετε από το μυαλό σας
  • Ίσως να παροτρύνεστε να δώσετε ένα μήνυμα, ακόμα και αν αυτό δεν βγάζει κανένα νόημα
  • Ίσως νιώσετε πως πρέπει να είστε κοντά του για υποστήριξη και για ενθάρρυνση
  • Μπορεί να μην σας αρέσει αυτό το άτομο σε ψυχικό, συναισθηματικό ή φυσικό επίπεδο.
  • Μπορεί να ακούσετε ή να νιώσετε σκέψεις που δεν είναι δικές σας να σας λένε να τον βοηθήσετε με κάποιον τρόπο.

Πως μπορούμε δούμε την διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και στο κάλεσμα της ψυχής;

Ο ορισμός της αγάπης ήταν πάντα θέμα προς συζήτηση. Προσωπικά, ορίζω την αγάπη σαν κάτι που σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένος. Δεν είναι μια επιθυμία να σώσεις κάποιον ή να πάρεις κάτι από κάποιον.

Βρίσκεσαι σε αρμονία με τον άλλον και αυτός σε αρμονία μαζί σου. Υπάρχει αποδοχή για το ποιος είναι ο άλλος μαζί με τα ελαττώματα του. Υπάρχει μια ροή στην αγάπη. Είναι μια σύνδεση σε όλα τα επίπεδα.

Από την άλλη, το κάλεσμα της ψυχής έρχεται με την αίσθηση της συμπόνιας και της ανάγκης, συχνά ως αφόρητης επιθυμίας να βοηθήσετε τον άλλον. Υπάρχει γενικά μια αίσθηση συμπάθειας και ανάγκης να θέλετε να κάνετε καλύτερη την ζωή του ή ένα επίμονο συναίσθημα ότι πρέπει να είστε στην ζωή του με κάποιο τρόπο.

Προτείνω να χρησιμοποιήσετε τα συναισθήματα σας και να ρωτήσετε «είναι κάλεσμα ψυχής;». Αν αισθάνεστε πως ναι, τότε η απάντηση είναι ναι.

Εντάξει, νομίζω πως έχω ένα κάλεσμα ψυχής. Τι κάνω τώρα;

Το πρώτο κάλεσμα σας μπορεί να είναι ντροπιαστικό. Συχνά, άνθρωποι μου λένε πως μόλις αναγνωρίζουν το κάλεσμα δεν έχουν ιδέα πώς να το προσεγγίσουν.

Λένε πως νιώθουν ανόητοι ή χαζοί να πάνε σε κάποιον και να του δώσουν ένα μήνυμα. Η συμβουλή μου είναι να πείτε: έχω ένα αίσθημα πως πρέπει να σου πω κάτι και από ‘κει και πέρα είναι στο χέρι σου πως θα αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις.

Μετά μπορείτε απλώς να του το πείτε. Σπάνια οι άλλοι θα σας θεωρήσουν τρελούς καθώς συχνά είναι αυτό που χρειάζονται να ακούσουν.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα καλέσματα μηνύματα. Κάποια μπορεί να είναι να βοηθήσετε κάποιον με ένα πρόβλημα του. Γενικότερα, όταν κάποιος καλείται, είναι επειδή έχει τα εργαλεία και τις ικανότητες να παρέχει μια λύση.

Παγίδες που πρέπει να προσέχετε

Ένα παρεξηγημένο κάλεσμα ψυχής, μπορεί να οδηγήσει σε ακούσιες συνέπειες. Για παράδειγμα, όταν είναι λανθασμένο το αίσθημα της αγάπης, ίσως να μπείτε σε μια σχέση ή ακόμα και να παντρευτείτε.

Μόλις το κάλεσμα τελειώσει, είναι αρκετά φυσιολογικό για τα συναισθήματα που σχετίζονται με αυτό να εξαφανιστούν. Οπότε, η αγάπη και η έλξη που νιώσατε δε θα υπάρχουν πια και ίσως τώρα να είστε δεμένοι με κάποιον που δε θέλετε να είστε μαζί.

Είναι εύκολο να παρεξηγήσετε γιατί ένα συναίσθημα δεν είναι πια εκεί. Μπορεί να παλέψετε να το ξαναποκτήσετε ή ακόμα χειρότερα να προσποιηθείτε πως νιώθετε ακόμα το ίδιο.

Επίσης, αξίζει να παρατηρήσετε πως κάποιες φορές το άτομο που βοηθάτε μπορεί να αποκτήσει εμμονή μαζί σας. Επειδή τον βοηθήσατε, ίσως να θέλει περισσότερα από αυτά που έχετε να προσφέρετε και ίσως ακόμα και να επιθυμεί την ενέργεια σας. ( Συγκεκριμένοι άνθρωποι δίνουν μια πολύ άνετη ή καθησυχαστική παρουσία στα άτομα που μπορούν να αποκτήσουν εμμονή.)

Τεστ για το κάλεσμα της ψυχής

Κάποιες φορές αυτός που καλείται μπορεί να μην νιώθει έτοιμος να βοηθήσει. Μπορεί να νιώσετε μια έλξη να βοηθήσετε, ωστόσο ίσως ανακαλύψετε πως αυτή η έλξη εξαφανίζεται την στιγμή που θα δώσετε την βοήθεια σας.

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα πλέον. Είναι μόνο θέμα χρόνου.

Κάποιες φορές οι άνθρωποι χρειάζονται αρκετές προσπάθειες πριν κάνουν αυτό που πρέπει για τον εαυτό τους. Όπως πάντα, συνεχίστε να ελέγχετε τα συναισθήματα σας. Αν αλλάξουν, σημαίνει πως κάτι στην εξίσωση έχει επίσης αλλάξει.

Όταν ένα κάλεσμα ψυχής πηγαίνει και στις δύο μεριές

Ένα κάλεσμα δεν χρειάζεται να είναι απλώς εσείς να βοηθάτε κάποιον. Μπορεί να λειτουργήσει και με τους δύο, αναφέρει το awaken.

Μπορεί να φέρετε αυτό που χρειάζεται ο άλλος, αλλά εκείνος μπορεί να φέρει αυτό που χρειάζεστε εσείς. Τέτοια καλέσματα είναι ευλογημένα και έτσι και τα δύο άτομα μπορούν στ΄αλήθεια να ωριμάσουν.

Τι σας προσφέρει η απάντηση στο κάλεσμα της ψυχής

Γενικά, αυτό που κερδίζετε είναι η εμπειρία. Όσα περισσότερα καλέσματα είστε ικανοί να απαντήσετε, τόσο πιο πολύ εξειδικευμένοι γίνεστε στο να τα απαντάτε και να τα λύνετε.

Αυτό θα σας επιτρέψει να ωριμάσετε ως άτομο και οι άλλοι, από στόμα σε στόμα, θα αναζητούν την βοήθεια σας.

Τελικές σκέψεις

Τα καλέσματα ψυχής μπορεί να είναι πιο συνηθισμένα από όσο νομίζετε. Το να τα κατανοήσετε ίσως σας κάνει να αποκτήσετε νέα προοπτική για τα πάντα.

Είναι ακόμα πιθανό να έχετε αρκετά καλέσματα την ίδια στιγμή. Αν έχετε ένα, αποδεχθείτε το, αλλά μην υποδουλωθείτε σε αυτό.

Κάποια μπορεί να διαρκέσουν στιγμές και κάποια χρόνια, αλλά να είστε έτοιμοι να προχωρήσετε όταν έρθει η ώρα ή να αποδεχθείτε τα καινούργια μόλις εμφανιστούν. Είναι ευλογία για όλους και ένας τρόπος να βοηθήσετε να θεραπευτεί αυτός ο κόσμος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ