Το Παρίσι στην Αθήνα: Η «Métropole du Grand Paris» σε συνάντηση με την ΚΕΔΕ - 131 Γαλλικοί δήμοι στην Ελλάδα

Προσκεκλημένοι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας η ένωση των δήμων του Παρισιού που αντιπροσωπεύει 7,2 εκατομμύρια κατοίκους

Διευρύνει τις δυνατότητες της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης η διοίκηση της ΚΕΔΕ, μετά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με εκπροσώπους 131 Δήμων από το Παρίσι.

Την αποστολή της “Métropole du Grand Paris”, της Μητροπολιτικής Ένωσης Δήμων του Παρισιού, με επικεφαλής τον κ. Eric CESARI, υποδέχτηκε χθες στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, πλαισιωμένος από αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.

Η ευρύτερη μητρόπολη του Παρισιού είναι μία πυκνή, αστική διαδημοτική ένωση με 131 Δήμους και 7,2 εκατομμύρια κατοίκους.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν μια σειρά ζητημάτων για τα συστήματα αυτοδιοίκησης των δύο χωρών, τα προβλήματα αλλά και τις κοινές προκλήσεις, κυρίως γύρω από την κοινωνική μέριμνα, το περιβάλλον, την ενέργεια, την πολιτική προστασία και πολλά άλλα.

Πηγή φωτογραφίας: ΚΕΔΕ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εποχή μας τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι αυτά της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης αλλά και του σχεδιασμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και της διεθνούς ελκυστικότητας. Προκλήσεις που βρίσκουν κοινό τόπο συζήτησης, διάδρασης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ του Αυτοδιοικητικού Προσωπικού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τον κόσμο. Οι προτεραιότητες που βασίζονται στην απασχόληση, τις επενδύσεις και την καινοτομία τέθηκαν επίσης ως παράμετροι.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε την αναγκαιότητα «ανοικτής γραμμής επικοινωνίας» μεταξύ  των ευρωπαϊκών αυτοδιοικητικών θεσμών καθώς οι προκλήσεις είναι πολλές και συνεργασίες τέτοιου επιπέδου είναι σημαντικές. Ο κ Παπαστεργίου τόνισε επίσης, πως πάντα υπάρχει ωφέλεια στη διεύρυνση του πεδίου συνεργασιών μεταξύ θεσμών με ιστορία, τεχνογνωσία και εμπειρία.

Πηγή φωτογραφίας: ΚΕΔΕ

Συμμετείχαν, ο Β’ Αντιπρόεδρος  και Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας και Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του ΔΣ Νίκος Μελετίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης και στελέχη της Ένωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ