Πόπη Τσαπανίδου: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλα - "Δεν πείθει το επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη" (βίντεο)

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φοβίσει τον κόσμο με το επικοινωνιακό σόου που έχει χτίσει γύρω από το θέμα του Έβρου», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, έκανε λόγο για «διασπορά fake news από πλευρά της ΝΔ» σε σχέση με τον φράχτη του Έβρου και ανέφερε ειδικότερα:

«Ειπώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ευρωβουλευτής μας, Δημήτρης Παπαδημούλης, πίεσαν να σταματήσει δήθεν η χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ για τον φράχτη. Δεν είναι καθόλου έτσι. Πρόκειται για απόφαση του συνόλου σχεδόν του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε μόνος, με το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους ακροδεξιούς, να γυρνάει την πλάτη σε μια πανευρωπαϊκή απόφαση». Πρόσθεσε ότι «όλες οι πολιτικές ομάδες στο Ε/Κ απέρριψαν τη χρηματοδότηση για φράχτες σε όλη την ΕΕ. Όχι φυσικά για να είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα ξέφραγο αμπέλι, αλλά γιατί χρειάζεται να προωθηθούν συνολικότερες λύσεις». «Οι φράχτες δεν αρκούν», είπε. Τόνισε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλα» και πως «εμείς συμπορευόμαστε με την ευρωπαϊκή γραμμή, αλλά και με την αμερικάνικη, γιατί και στις ΗΠΑ η συζήτηση για τους φράχτες είναι παρόμοια με αυτή που γίνεται στη χώρα μας και στην ΕΕ».

Δείτε τι είπε η Πόπη Τσαπανίδου:

Η κ. Τσαπανίδου δήλωσε ότι «χρειάζεται να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας - κάμερες, drones. Χρειάζονται σκάφη και περιπολίες για τα θαλάσσια σύνορά μας» και επίσης ότι «απαιτείται σοβαρή συζήτηση με την Ευρώπη και μια ευρωτουρκική συμφωνία που θα δεσμεύει την 'Αγκυρα να δεσμευτεί να ελέγξει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές». Επιπλέον, συνέχισε, χρειάζεται συμφωνία για τον διαμερισμό των ροών αυτών μεταξύ των κρατών-μελών.

Διαβάστε ακόμη: Πόπη Τσαπανίδου: Θα σταματήσουν νέοι Πάτσηδες, Καππάτοι και Παπαθανάσηδες την τροπολογία για το πόθεν έσχες; - Βίντεο

Ο Μητσοτάκης νιώθει την αγανάκτηση του κόσμου και φοβάται
Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «κινδύνου ενός κυβερνητικού σχήματος των ηττημένων», υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει την αγανάκτηση του κόσμου και φοβάται». Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να είναι και θα είναι πρώτο κόμμα, και μάλιστα με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή, ώστε να καθίσει στο τραπέζι με τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας». Πρόσθεσε ότι «μετά την κάλπη, οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου θα καθίσουν σε ένα τραπέζι και θα συζητήσουν τα προγράμματά τους, όχι στο πόδι, αλλά σοβαρά» και πως ‘ανάλογα με τα ποσοστά θα μπουν και οι όροι από τον καθένα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση που θα φέρει την πολιτική αλλαγή, με λογικές λύσεις για τον πολίτη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ