600 έργα με... ''τρίχες'': Στο Παρίσι τα εγκαίνια της μεγαλύτερης έκθεσης που έγινε ποτέ για τα μαλλιά και τα χτενίσματα (φωτό)

Στην έκθεση, μέσω 600 έργων από τον 15ο αιώνα έως σήμερα, τίθενται ερωτήματα σχετικά με την τριχοφυΐα του προσώπου και του σώματος.

Εγκαίνια σήμερα, της έκθεσης «Des cheveux et des poils» στο Musée des Arts Décoratifs του Παρισιού.

Το πρότζεκτ, την ιδέα του οποίου συνέλαβε ο Denis Bruna, επικεφαλής συντηρητής στο τμήμα μόδας και υφασμάτων του μουσείου, εξερευνά το πώς το κούρεμα και το χτένισμα συμβάλλει εδώ και αιώνες στην κατασκευή της εμφάνισης στον δυτικό κόσμο.

«Τα μαλλιά είναι βασικό συστατικό της ταυτότητάς μας και έχει συχνά χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει την προσκόλλησή μας σε μια μόδα, την αφοσίωσή μας σε ένα πιστεύω ή σε μια διαμαρτυρία ενώ ταυτόχρονα φέρνουν στον νου βαθύτερα νοήματα όπως θηλυκότητα, ανδροπρέπεια ή αμέλεια, για να αναφέρουμε λίγα μόνον» σημειώνουν από το μουσείο.

Στην έκθεση, μέσω 600 έργων από τον 15ο αιώνα έως σήμερα, τίθενται ερωτήματα σχετικά με την τριχοφυΐα του προσώπου και του σώματος.

 

 

Οι σχετικές δεξιότητες του χθες και του σήμερα παρουσιάζονται μέσα από εμβληματικές φιγούρες όπως ο Léonard Autier, ο αγαπημένος κομμωτής της Μαρίας Αντουανέτας, ο Monsieur Antoine, οι αδελφές Carita, ο Alexandre de Paris και σύγχρονοι.

madparis

Επιπλέον, παρόντα είναι μεγάλα ονόματα της σύγχρονης μόδας όπως οι Alexander McQueen, Martin Margiela και Josephus Thimister, με θεαματικές κρεασιόν των σχεδιαστών που δημιουργήθηκαν με αυτό το ιδιαίτερο υλικό: τα μαλλιά.

madparis

Η έκθεση φιλοξενείται στις αίθουσες μόδας Christine & Stephen A. Schwarzman του μουσείου και ολοκληρώνεται στις 17 Σεπτεμβρίου.

Τη σκηνογραφία επιμελήθηκε ο David Lebreton της Designers Unit και στον σύνδεσμο https://madparis.fr/cheveuxetpoils δίνεται στους γαλλόφωνους η δυνατότητα να απολαύσουν λεπτομερή παρουσίαση της έκθεσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ