Αυστραλία: Απίστευτη ομοφοβική επίθεση σε δύο γκέι άνδρες - Ο ένας υπέστη κάταγμα στη μύτη (φωτό & βίντεο)

Παρενέβη ένας περαστικός...

Μια σοκαριστική ομοφοβική επίθεση σημειώθηκε στην Αυστραλία, όπου δύο γκέι άντρες δέχτηκαν επίθεση, τόσο βίαιη, με αποτέλεσμα ο ένας να υποστεί κάταγμα στη μύτη.

Σύμφωνα με το PinkNews, Adrian Lea και ο Meredith DC δέχθηκαν επίθεση στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, το Περθ.

Μια φίλη του ζευγαριού, η Llisa Llewis, δημοσίευσε το περιστατικό στο Facebook, γράφοντας ότι ο «γκέι σύζυγός» της, Lea, και «ένας άλλος όμορφος φίλος» δέχθηκαν «δειλή επίθεση ενώ περπατούσαν στο Northbridge».

«Οι φίλοι μου είναι από τους πιο όμορφους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ και φέρνουν φως και ευτυχία σε όλους όσους συναντούν».

Η Llewis πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι που τους επιτέθηκαν «Θα μπορούσαν να είναι μόνο ανασφαλή καθάρματα που είναι γεμάτα μίσος», προσθέτοντας ότι ελπίζει να απαγγελθούν κατηγορίες στους ενόχους.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
facebook

«Θα σε χτυπήσω στο κεφάλι»
Σε συνέντευξή του o Lea εξήγησε ότι αυτός και o Meredith περπατούσαν μεταξύ δύο νυχτερινών κέντρων γκέι, τα οποία απέχουν περίπου 400 μέτρα μεταξύ τους, όταν συνέβη η επίθεση.

«Δεν θυμάμαι για ποιο θέμα έγινε η συζήτηση. Με ρώτησε αν είμαι γκέι, μετά απλά τηλεφώνησε στον φίλο του και μπουμ. Και οι δύο τους πήδηξαν πάνω μου και άρχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο».

«Καθώς σηκώθηκα, η μύτη μου έτρεχε… με αιφνιδίασε εντελώς. Είχα ζαλιστεί και σκεφτόμουν: ‘Τι στο διάολο συμβαίνει;’. Φώναζαν ‘θα τον κλωτσήσω στο κεφάλι’».

Η επίθεση έληξε μόνο όταν παρενέβη ένας περαστικός, αλλά οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή πριν φτάσει η αστυνομία.

Με αφορμή την επίθεση, η φιλανθρωπική οργάνωση LGBTQ+ Beyond A Hug κάλεσε σε διαμαρτυρία κατά των ομοφοβικών εγκλημάτων μίσους την Κυριακή σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια «συλλογική γραμμή» ανθρώπων που θα στέκονται χέρι-χέρι μεταξύ του ξενοδοχείου The Court και του νυχτερινού κέντρου Connection, όπου το ζευγάρι δέχθηκε την επίθεση.

«Πράξεις και εκδηλώσεις βίας και μίσους προς την κοινότητά μας δεν θα γίνουν αποδεκτές», έγραψε η φιλανθρωπική οργάνωση στο Facebook.

Αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν θα κάνει εικασίες σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης, αλλά πρόσθεσε: «Γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου το βράδυ, κατά τη διάρκεια περιπολίας στο Northbridge, η αστυνομία αντιλήφθηκε μια διαμάχη στην οποία συμμετείχαν αρκετοί άνδρες κοντά στην William Street και την James Street».

Διαβάστε ακόμη: Aυστραλία: «Πιστεύω ότι θα πρέπει να παντρευτούμε» - Βουλευτής έκανε πρόταση γάμου από το βήμα του κοινοβουλίου

«Δύο άνδρες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα, και η αστυνομία του Περθ διεξάγει τώρα περαιτέρω έρευνες σχετικά με τη συμπλοκή και προσπαθεί να εντοπίσει ποιος άλλος μπορεί να εμπλέκεται».

Ο εκπρόσωπος ζήτησε από οποιονδήποτε μάρτυρα να επικοινωνήσει με τους Crime Stoppers στην Αυστραλία.

Αν και η επίθεση έλαβε χώρα στην Αυστραλία, τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης δείχνουν ότι τα καταγεγραμμένα εγκλήματα μίσους στην Αγγλία και την Ουαλία αυξάνονται ετησίως τουλάχιστον από το 2013.

Υπήρξε μια αύξηση 26% σε αυτά τα καταγεγραμμένα εγκλήματα σε ετήσια βάση μέχρι τον Μάρτιο του 2022.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες: Δύο 81χρονες έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα ταξίδια τους

Η πλειονότητα των θυμάτων εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά επειδή θεωρούν ότι είναι «πολύ ασήμαντα» και δεν εμπιστεύονται την αστυνομία, σύμφωνα με μελέτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ