Αυστραλία - «Ω γλυκύ μου Έαρ…»: Το αδιαχώρητο από 10.000 Έλληνες στην περιφορά του Επιταφίου! - Δείτε φωτογραφίες

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θρησκευτικής ευλάβειας, οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πέμπτης ηπείρου συνέρρευσαν κατά χιλιάδες τη Μεγάλη Παρασκευή στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για να προσκυνήσουν τους ανθοστολισμένους Επιταφίους και να ψάλλουν σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τα Εγκώμια: «Η ζωή εν τάφω…», «Αι γενεαί πάσαι…», «Ω γλυκύ μου Έαρ…».

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, όπου οι ομογενείς είχαν τη χαρά να υποδεχθούν τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της Μ. Παρασκευής ήταν ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο προάστιο Thomastown. Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, ενώ προεξήρχε της Περιφοράς του Επιταφίου στους δρόμους του Thomastown, περιστοιχούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, και τον ιερό Κλήρο, με τη συμμετοχή περίπου 10.000 πιστών.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με συγκίνηση στους παρευρισκόμενους, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και εμψυχώσεως ενόψει της Αναστάσεως του Θεανθρώπου. «Μην ξεχνάτε ότι για να φτάσουμε στο Μ. Σάββατο και να πούμε το «Χριστός Ανέστη», πρέπει να περάσουμε από τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή», υπογράμμισε εισαγωγικά και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς σταύρωση. Αυτό να έχετε στη σκέψη σας και να μην χάνετε ποτέ την ελπίδα σας, να μην χάνετε ποτέ το κουράγιο σας, να μην χάνετε ποτέ την πίστη σας. Αυτό είμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες. Έχουμε πίστη στον Θεό και έχουμε τον Χριστό μπροστά μας. Αυτόν ακολουθούμε και από Αυτόν παίρνουμε δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας».

Διαβάστε ακόμη: Αυστραλία: Απίστευτη ομοφοβική επίθεση σε δύο γκέι άνδρες - Ο ένας υπέστη κάταγμα στη μύτη (φωτό & βίντεο)

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος παρακάλεσε τους ομογενείς να διατηρούν την πίστη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων τους, επισημαίνοντας με έμφαση: «Μην ξεχνάτε ότι είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά για να το κληροδοτήσουμε και να το παραδώσουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη στα παιδιά μας». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Ανάσταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ