Δείτε το βίντεο με την Ελένη Χρονοπούλου σε συνέντευξή της στο TV Creta για την κακοποίηση ανηλίκων - Λίγες μέρες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Γεωργούλη

Η Ελένη Χρονοπούλου σε συνέντευξή της για την κακοποίηση ανηλίκων

Η Ελένη Χρονοπούλου που έχει καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, είχε μιλήσει περίπου 15 μέρες πριν για την κακοποίηση ανηλίκων, ένα θέμα που την έχει απασχολήσει.

Δείτε την ανάρτηση που έχει κάνει, αλλά και το βίντεο με την τοποθέτησή της στο TvCreta.

"Λίγες μέρες πριν συζητήσαμε με τη Mirka Oikonomopoulou στο δελτίο ειδήσεων του Master TvCreta για τις νέες υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων. Υπενθύμισα δυο κομβικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, έναν αυτοτελή Συνήγορο του παιδιού και δομές σε κάθε δήμο με καταρτισμένους επαγγελματίες που θα παρέχουν άμεσα φροντίδα στα κακοποιημένα παιδιά. Εξυπακούεται ότι η δημοσιοποίηση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των παιδιών είναι ανεπίτρεπτη, ποσό μάλλον όταν γίνεται από κρατικούς λειτουργούς."

Διαβάστε ακόμα: Η πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου: Την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκόμισα ιατροδικαστική έκθεση – 4 μήνες μετά έδωσα το όνομα

Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου

"Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2023.

Με τις γυναίκες του Ιράν.

Με τις γυναίκες της Ουκρανίας.

Με τις γυναίκες του Αφγανιστάν.

Με όλες όσες έχουν υποστεί κάθε μορφής βία.

Με όσες αμείβονται λιγότερο επειδή είναι γυναίκες.

Με όσες χάνουν θέσεις εργασίας ή προαγωγές.

Κανείς δε θα σβήσει αυτά τα κορίτσια και αυτές τις γυναίκες από το δημόσιο χώρο. Κάθε μέρα οφείλουμε όλες να αντιστεκόμαστε, μέχρι κάθε γυναίκα στον κόσμο να ζει ελεύθερη και να έχει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.

Το 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ελάχιστους κανόνες για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής βίας, (όπως η μη συναινετική κοινοποίηση προσωπικών εικόνων, cyber-stalking, παρενόχληση online κτλ). Από τον Αύγουστο του 2022, άρχισαν να ισχύουν τα νέα δικαιώματα ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στην ΕΕ. Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Επιτροπή παρουσίασε την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας. Τον Νοέμβριο του 2022, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Οδηγία για την Ισορροπία των Φύλων στα εταιρικά συμβούλια, η οποία θεσπίζει όρια για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Τον περασμένο Δεκέμβριο, επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία σχετικά με την οδηγία για τη διαφάνεια των αμοιβών. Η Επιτροπή δημοσίευσε χθες την έκθεσή της για το 2023 για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ, παρέχοντας μια ενημέρωση σχετικά με τα βήματα που έγιναν για την υλοποίηση της Στρατηγικής για την Ισότητα των Φύλων 2020-2025. Σήμερα ξεκινά την εκστρατεία της για την αμφισβήτηση των στερεότυπων φύλων. Με το πακέτο υποστήριξης για τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών παγκοσμίως και το Global Gateway (που αφορά κυρίως στην Αφρική) δεσμεύει 105 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Φθάνουν όλα αυτά; Όχι. Ο κόσμος στον οποίο οι γυναίκες ζουν ελεύθερες είναι πολύ μακριά. Αυτή είναι μόνο μια κάποια αρχή."

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ