Δελφοί - Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Μελίνα Τραυλού: Με ολόλευκα robe manteaux οι δύο δυναμικές κυρίες - Στην πρεμιέρα του φόρουμ η Πρόεδρος του ''Ελπίδα'' & η Πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών

Ξεκίνησε το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών....

Ξεκίνησε την Τετάρτη τις εργασίες του το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Το Φόρουμ, το οποίο θα διαρκέσει έως το Σάββατο 29 Απριλίου, έχει τίτλο "Paradigm Shifts" και συμμετέχουν 980 προσωπικότητες από όλον τον κόσμο.

Στην τελετή έναρξης του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, με κεντρικό θέμα «Paradigm Shifts», υπό την αιγίδα και με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, απηύθυνε χαιρετισμό η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Στον χαιρετισμό της η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε τη σπουδαιότητα των διεθνών συνεργασιών και της αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων κρίσεων: «Έχοντας αφιερώσει τη ζωή και το έργο μου στην UNESCO, ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως, για περισσότερα από 25 χρόνια, πιστεύω βαθύτατα πως ο δρόμος για να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο και να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες κρίσεις περνά μέσα από τη συνεργασία και τη διεθνή αλληλεγγύη. Αποτελούμε όλοι μας μέρος μιας μεγάλης ανθρώπινης αλυσίδας και ο κάθε κρίκος της αλυσίδας αυτής είναι πολύτιμος».

Από την άλλη η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, εκπροσώπησε θεσμικά τον ηγετικό κλάδο της εθνικής οικονομίας, την ελληνική ναυτιλία.

 

 

Με ιδιαίτερη τιμή, εκπροσωπώ εδώ στους Δελφούς, στον ομφαλό της γης, την ελληνική ναυτιλία, τον ομφαλό της παγκόσμιας ναυτιλίας, της παγκόσμιας οικονομίας.

Είμαστε εδώ, με περιέργεια και ενδιαφέρον για να ανταλλάξουμε σκέψεις, εμπειρίες, γνώση, να συζητήσουμε προβληματισμούς. Το φετινό Φόρουμ πραγματεύεται μια ισχυρή πρόκληση. Την πρόκληση της θεμελιώδους αναθεώρησης των δεδομένων, των προτύπων μας.

 

 

Βρισκόμαστε εδώ, γιατί ουσιαστικά αντιλαμβανόμαστε ότι ο τρόπος που έως σήμερα δημιουργούσαμε, επιχειρούσαμε, εργαζόμασταν και αλληλοεπιδρούσαμε, έχει αλλάξει. Η νέα τάξη πραγμάτων έχει μία καινούρια πρόκληση, μία νέα φιλοσοφία. Αυτή, όπου το «επιχειρείν» και το «ευ-ζην» συνυπάρχουν. Αυτή, όπου το κέντρο είναι ο άνθρωπος. Αυτή, όπου το «εγώ» υποχωρεί και παίρνει την θέση του και πάλι το «εμείς», είπε. 

eurokinissi

Οι δύο κυρίες επέλεξαν λευκά σύνολα για την τελετή έναρξης του Φόρουμ. 

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη φόρεσε ένα rome manteaux και από μέσα δαντελένιο τοπ, επίσης λευκό. Η Μελίνα Τραυλού με robe vest, δηλαδή φόρεμα, ίδιο ύφασμα και χρώμα με ασορτί σακάκι, σχετικά μακρύ. 

Και οι δύο τους επέλεξαν συγκλονιστικά κοσμήματα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ