H δραματική στιγμή στο βίντεο: 13χρονος μαθητής παίρνει το τιμόνι του οδηγού που έπαθε καρδιακό επεισόδιο στο σχολικό λεωφορείο

Ένας "μικρός ήρωας"

Με μεγαλύτερη ψυχραιμία από ό,τι θα αντιδρούσαν πολλοί μεγαλύτεροί του αντέδρασε ένας 13χρονος μαθητής στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ όταν ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου λιποθύμησε.

Ο μικρός Ντίλον Ριβς ήταν στο σχολικό μαζί με ακόμα 60 μαθητές, όταν κατάλαβε ότι ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του και έπιασε το τιμόνι.

«Πήδηξε από τη θέση του, πέταξε το σακίδιό του και έτρεξε μπροστά, ενώ το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει» είπε ο Ρόμπερτ Λίβερνοϊ, σχολικός επιθεωρητής στο Μίσιγκαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη κατά την επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.

Σε βίντεο από κάμερα του σχολικού, φαίνεται ο οδηγός να αισθάνεται δυσφορία και κάποια στιγμή να λιποθυμάει. Ο 13χρονος μαθητής σπεύδει και παίρνει τον έλεγχο του τιμονιού, πατάει φρένο και ακινητοποιεί το όχημα, ενώ ακούγονται κραυγές από τρομοκρατημένα παιδιά. Στη συνέχεια ακούγεται να φωνάζει στους συμμαθητές του να τηλεφωνήσουν αμέσως για να ζητήσουν βοήθεια.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

«Αποφεύχθηκε ατύχημα, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες»

Ασθενοφόρο μετέφερε τον οδηγό στο πλησιέστερο νοσοκομείο και, σύμφωνα με το CNN, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η αντίδραση του μαθητή «έκανε τη διαφορά», είπε ο Λίβερνοϊ.

Εμφανώς συγκινημένοι αλλά και υπερήφανοι, οι γονείς του 13χρονου επαίνεσαν τον γιο τους και τον αποκάλεσαν «μικρό ήρωα».

Χάρη στον Ντίλον Ριβς, «αποφεύχθηκε ένα ατύχημα, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος Τζόναθαν Λάφερτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ