Τι δείχνουν τα επίσημα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας - Η νέα «αδυνατισμένη» μοναρχία & ο βασιλιάς που ξέρει τι του γίνεται (φωτό)

Τι δήλωσε ο βασιλικός εμπειρογνώμονας

Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου μετά τη στέψη τον δείχνει ως έναν «μονάρχη που ξέρει τι του γίνεται», περιτριγυρισμένο από «τους ανθρώπους στους οποίους μπορεί να βασιστεί», δήλωσε χθες το βράδυ ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας.

Τη Δευτέρα δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη σειρά φωτογραφιών της νέας βασιλικής οικογένειας που αποκαλύπτουν τη νέα «αδυνατισμένη» μοναρχία του βασιλιά, με τη «σκληρά εργαζόμενη και σεβαστή» αδελφή του, την πριγκίπισσα Άννα και την αγαπημένη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα σταθερά στο πλευρό του.

Και για να σηματοδοτήσει τη βασιλεία του ως αρχηγός του κράτους, ο 74χρονος ηγεμόνας παρουσιάστηκε σε ένα εντυπωσιακό νέο ατομικό πορτρέτο για να τιμήσει την ιστορική στέψη του.   

 

 

«Αυτό είναι ένα ισχυρό δυναμικό πορτρέτο ενός μονάρχη που έχει γνώμη του και είναι πολύ έμπειρος», δήλωσε χθες το βράδυ στη MailOnline ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Richard Fitzwilliams.

Ο κ. Fitzwilliam δήλωσε ότι η εγγύτητα της πριγκίπισσας Άννας με τον βασιλιά στο ομαδικό πορτρέτο «δεν είναι τυχαία», προσθέτοντας πως το ότι είναι «έμπειρη και εργατική» θα έχει γίνει αντιληπτό από τον Κάρολο.

Τι δείχνει η φωτογραφία της νέας βασιλικής οικογένειας
Ο Fitzwilliams δήλωσε ότι το ομαδικό πορτρέτο των εργαζόμενων βασιλικών δείχνει «τους ανθρώπους στους οποίους μπορεί να βασιστεί ο βασιλιάς», προσθέτοντας: «Οι απόντες (σ.σ.: Χάρι, Άντριου) όλοι γνωρίζουν τους λόγους γι' αυτό».

Σημειώνοντας ότι η οικογενειακή φωτογραφία περιλάμβανε μόνο τέσσερα άτομα κάτω των 70 ετών, ο Fitzwilliams είπε ότι αυτό θα αποτελέσει «πρόκληση» για τον βασιλιά στο μέλλον, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει «πόσο αδυνατισμένη θέλει να είναι η μοναρχία».

Ο ρόλος της πριγκίπισσας Άννας
Ο Fitzwilliams δήλωσε ότι η Άννα, η πριγκίπισσα Royal, που τοποθετείται δίπλα στον αδελφό της βασιλιά Κάρολο, είναι «πολύ σημαντική» και «δείχνει ότι την εκτιμά πολύ και ότι θα βασίζεται σε αυτήν».

«Η γειτνίαση της πριγκίπισσας Άννας με τον βασιλιά δεν είναι τυχαία. Είναι έμπειρη και εργατική. Η Άννα ασχολείται με αυτό εδώ και πολύ καιρό, ξέρει τα κατατόπια. Ο βασιλιάς γνωρίζει πόσο δημοφιλής είναι, οπότε δεν είναι τυχαίο ότι η αδελφή του είναι δίπλα του.

«Δείχνει πολύ πόσο την εκτιμά και πόσο πολύ θα στηριχθεί σε αυτήν, είναι εξαιρετικά δημοφιλής και έχει υψηλό προφίλ. Ο κόσμος ξέρει ποια είναι και τη σέβεται, αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Και ο φωτογράφος Hugo Burnand, ο οποίος τράβηξε τα πορτρέτα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το Σάββατο, δήλωσε πως οι φωτογραφίες ήταν μια «οικογενειακή στιγμή», λέγοντας ότι «το κρατάμε ωραίο και ζεστό», μιλώντας στην Telegraph.

Ο Burnard βγάζει βασιλικά πορτρέτα για περισσότερες από δύο δεκαετίες και φωτογράφισε επίσης τους γάμους του Καρόλου και της Καμίλα στο Κάστρο του Ουίνδσορ το 2005, και του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2011.

 

 

Ο βασιλιάς Κάρολος χθες χαρακτήρισε τους εορτασμούς για τη στέψη του ως «το μεγαλύτερο δυνατό δώρο», καθώς εξέφρασε τις «ειλικρινείς ευχαριστίες» του προς το έθνος που την έκανε «μια τόσο ξεχωριστή περίσταση».

Τα ρούχα και τα κοσμήματα του βασιλιά
Μεταξύ των επίσημων πορτρέτων που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα ήταν και ένα που απαθανατίζει τον βασιλιά σε πλήρη ενδυμασία, φορώντας το Αυτοκρατορικό Κρατικό Στέμμα, κρατώντας τη σφαίρα και το σκήπτρο με τον σταυρό.

Αντιγράφοντας το διάσημο πορτρέτο της στέψης του 1953 της εκλιπούσας μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β', ο Κάρολος είναι καθιστός και φοράει το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα.

Στο δεξί του χέρι κρατάει το σκήπτρο του ηγεμόνα με σταυρό που φέρει το υπέροχο διαμάντι Cullinan I και στο αριστερό του χέρι τη σφαίρα του ηγεμόνα, που αντιπροσωπεύει ότι η δύναμή του προέρχεται από τον Θεό.

Το Αυτοκρατορικό Κρατικό Στέμμα έχει τρεις πολύ μεγάλους λίθους και περιβάλλεται από 2.868 διαμάντια, 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια και 269 μαργαριτάρια.

Εν τω μεταξύ, το σκήπτρο του ηγεμόνα με σταυρό χρονολογείται από το 1661 και περιλαμβάνει μια χρυσή ράβδο και ένα τεράστιο διαμάντι σε σχήμα σταγόνας, το Cullinan I ή το Αστέρι της Αφρικής, το οποίο ζυγίζει 530,2 καράτια.

Ο βασιλιάς φοράει επίσης το κληρονομικό του ράσο, κατασκευασμένο από μωβ μεταξωτό βελούδο και κεντημένο με χρυσό, το οποίο φορέθηκε για πρώτη φορά από τον παππού του βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' το 1937.

Έχει το κολάρο του Τάγματος της καλτσοδέτας και το ιστορικό διαμαντένιο «Lesser George» που κρέμεται από αυτό και φορέθηκε για πρώτη φορά από τον Γεώργιο Γ΄.

Διαβάστε ακόμη: Στέψη βασιλιά Καρόλου: Συγκίνηση και χορός στη συναυλία στο Γουίνδσορ - Τα μεγάλα αστέρια που εμφανίσθηκαν (φωτό - βίντεο)

Το φόρεμα της Καμίλα
Επίσης, για πρώτη φορά φάνηκαν οι λεπτομέρειες στο εκπληκτικό φόρεμά της Bruce Oldfield της Καμίλα, το οποίο περιλαμβάνει κεντημένες απεικονίσεις των δύο Jack Russell σκύλων διάσωσης του Battersea Dogs and Cats Home, Beth και Bluebell, καθώς και τα ονόματα των παιδιών και των εγγονών της.

Επιπλέον, για πρώτη φορά φάνηκαν τα φορέματα της πριγκίπισσα της Ουαλίας, της δούκισσας του Εδιμβούργου, της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας και της δούκισσας του Γκλόστερ.

Αποκαλύφθηκε, μάλιστα, το εντυπωσιακό κολιέ George VI Festoon που φορούσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας και το οποίο προηγουμένως ήταν κρυμμένο κάτω από τον μανδύα της. Ένα πολύ αγαπημένο κόσμημα της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο δημιουργήθηκε το 1950 από τον αγαπημένο της πατέρα βασιλιά Γεώργιο ΣΤ'.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ