Παύλος Χρηστίδης υποψήφιος ΠΑΣΟΚ μόνο στο eirinika: Δίπλα στην Φώφη έμαθα τι σημαίνει να αγωνίζεσαι, να τολμάς, να πιστεύεις, να αδικείσαι, να χαμογελάς

Ο Παύλος Χρηστίδης είναι από τους νέους πολιτικούς, υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Δικηγόρος, εκπρόσωπος Τύπου την περίοδο της Φώφης Γεννηματά, ο Παύλος Χρηστίδης, συστήνεται σε μία διαφορετική συνέντευξη, smart interview όπως λέει το όνομα αυτής της ενότητας στο eirinika.gr και την Ειρήνη Νικοπούλου.

Δεν είναι άλλη μία «ξύλινη» συνέντευξη όπως λέμε στη δημοσιογραφία. Διαβάστε και θα καταλάβετε…

Ποιος είναι ο Παύλος Χρηστίδης;

Είμαι δικηγόρος από το 2008, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης και πατέρας δύο κοριτσιών. Το καλοκαίρι του 2015, η Φώφη Γεννηματά με επέλεξε ως εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ, θέση στην οποία παρέμεινα μέχρι το 2021.

Δίπλα της έμαθα τι σημαίνει να αγωνίζεσαι, να τολμάς, να πιστεύεις, να αμφισβητείσαι και να αδικείσαι, να χαμογελάς, μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Είμαι υποψήφιος βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθήνας.

Με προτάσεις βασισμένες σε μια ατζέντα που επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους, το σύγχρονο κράτος-πρόνοιας, το δημόσιο χώρο και το λειτουργικό κράτος δικαίου. Πιστεύω στην πολιτική , με αξιοπιστία, με ανθρώπινο πρόσωπο και καθαρή φωνή. 

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική:

Όταν ήμουν μικρός είχα διαβάσει μια ρήση του Martin Luther king που έλεγε πως «οι ζωές μας ξεκινούν να τελειώνουν την ημέρα που σιωπάμε για όλα εκείνα που έχουν σημασία (δικαιοσύνη, δικαιώματα κλπ)» και την είχα πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως σχεδόν οτιδήποτε βλέπουμε γύρω μας είναι απόρροια πολιτικών αποφάσεων. Όταν πλέον έγινα φοιτητής ήμουν πλέον σίγουρος πως κάποια στιγμή θα ήθελα να συμμετέχω ενεργά στις αποφάσεις που έχουν ως επίκεντρο την καλυτέρευση του διπλανού μου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ήθελα να έχω ενεργή συμμετοχή σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμένα, στη δημοκρατία, και παράλληλα ένα όραμα να βοηθήσω την πολιτεία να αλλάζει πάντα προς μια ανθρώπινη κατεύθυνση.

Το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους νέους:

Ξέρω ότι θεωρούν πως όσοι κάνουν πολιτική, κοιτάζουν την πάρτη τους. Δεν είναι έτσι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μην γυρίσουν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα επειδή μερικοί πολιτικοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Σήμερα ζούμε χειρότερα επειδή νέοι άνθρωποι λείπουν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Όσο λείπουμε, τόσο παύουμε να έχουμε λόγο για την ίδια μας τη ζωή. Η χώρα έχει ανάγκη τη νέα γενιά και η νέα γενιά μπορεί να τα αλλάξει όλα. Αυτό θα κάνουμε!

Ποια είναι η εικόνα που θα θέλατε να παρουσιάζει η Ελλάδα το 2050;

Ψηφιακή επανάσταση, τεχνητή νοημοσύνη, κλιματική αλλαγή, δημογραφικό πρέπει να μπουν σήμερα στην κουβέντα για να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις του αύριο.

Θα ήθελα η πατρίδα μας να είναι ξανά το επίκεντρο του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών. Να είναι μια χώρα που όχι απλά ακολουθεί γρήγορα την καινοτομία αλλά τη δημιουργεί και την εξάγει. Να είναι μια χώρα όπου πολίτες και πολιτικοί συνεργάζονται, και οι νέοι ασχολούνται με τα κοινά. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με τη δημιουργία μιας πολιτείας που δεν αφήνει κανέναν έξω από το παιχνίδι της δημιουργικότητας και της προσφοράς. Η επανάσταση του αυτονόητου είναι μονόδρομος.

Κατά την άποψή σας, ποια στοιχεία συνθέτουν μια σύγχρονη κοινωνία:

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα

Η σύγχρονη κοινωνία ανοιχτή, συμπεριληπτική, δίκαιη. Μια σύγχρονη κοινωνία, είναι εκείνη που δίνει ελπίδα και ευκαιρίες σε όλους και  δεν αποκλείει κανέναν και καμία. Μια κοινωνία που όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε καλύτερες μέρες, λόγο και ισχύ ανεξάρτητα από το φύλο τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την κοινωνικό-οικονομική τους κατάσταση. Μια κοινωνία όπου όλοι ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ σεβόμενοι το περιβάλλον, και όπου όλοι έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Αλλά πάνω από όλα, σύγχρονη κοινωνία είναι μια κοινωνία με πολίτες ενωμένους κάτω από κοινές αξίες και κοινή αντίληψη για το τι είναι καλό για το μέλλον και το παρόν τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα

Μπορείτε να μας πείτε 5 σημεία που διαφοροποιούν το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Για εμένα η άσκηση της πολιτικής χωρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες. Ο ένας πυλώνας αποτελείται από την ατζέντα. Το πρόγραμμα δηλαδή με το οποίο έχει σκοπό ένα κόμμα να κυβερνήσει την επόμενη ημέρα. Ο άλλος πυλώνας είναι η ρητορική, ο τρόπος με τον οποίο ένα κόμμα επικοινωνεί με τους πολίτες, ο τρόπος που τοποθετείται απέναντί τους και τι ζητά από εκείνους. Αναφορικά με την ατζέντα, το ΠΑΣΟΚ βασίζει τις προγραμματικές του θέσεις σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική αντίληψη, και χαράσσει πολιτική με λογικές σύγχρονες θέσεις που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα κράτος προσβάσιμο από όλους, στο οποίο όλοι μπορούν να δημιουργήσουν. Ένα κράτος που προωθεί την ανάπτυξη, όχι όμως την αυθαιρεσία, την αλληλεγγύη χωρίς να καταλύει την ελευθερία. Ένα κράτος δικαίου. Όλα αυτά ούτε η ΝΔ του ελιτισμού, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ του λαϊκισμού τα έχουν στην ατζέντα τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που μελετούν και κείμενο

Τι σας φοβίζει περισσότερο σήμερα;

Με φοβίζει σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν οι κόρες μου, και επιθυμώ να τον αλλάξω, να τον κάνω όσο καλύτερο γίνεται για εκείνες και τη γενιά τους και για όλες τις γυναίκες που βιώνουν τα δεινά της πατριαρχικής κοινωνίας. Το μισθολογικό χάσμα, η λεκτική και σωματική βία, τα φαινόμενα που μάθαμε από το ελληνικό me-too, πρέπει να εξαλειφθούν μια και καλή με μια ατζέντα που θα περιέχει τομές και θαρραλέες προτάσεις.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Ένα γνωμικό ή ρητό που σας εκφράζει και θα θέλατε να μοιραστείτε:

Μόνοι μας ίσως να φτάσουμε πιο γρήγορα, όμως μαζί θα φτάσουμε πιο μακριά.

Μεγαλύτερό προτέρημα και ελάττωμά;

Αυτό θα σας το πουν οι φίλοι και συνεργάτες μου…

Μετά τις εκλογές.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, γένι και κουστούμι

Κοιτάζετε τον καθρέφτη. Τι θα λέγατε στον εαυτό σας;

Να μη χάσω το «παιδί» που υπάρχει μέσα μου. Πολλές φορές η φαντασία, η ορμή η ενέργεια και το όραμα πηγάζουν από εκείνο το παιδί και πρέπει πολλές φορές να συνομιλούμε μαζί του για να μη ξεχνάμε από που προερχόμαστε και για τι παλεύουμε.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο, αγαπημένη ταινία, μουσική, φαγητό ή άλλο:

Η οικογένεια μου είναι για μένα ο πολυτιμότερος χρόνος που διαθέτω. Μια βόλτα, ένα φαγητό, η παιδική χαρά είναι στιγμές που με κάνουν να ξεχνιέμαι.

Αγαπημένη ταινία είναι η πρώτη του Νονού, μουσική θα μπορούσα να παίζω ως dj γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου και φαγητό οτιδήποτε ζυμαρικό.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1983 στην Αθήνα. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Άργος και στο Ναύπλιο.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2009 εργάζεται αρχικά ως συνεργάτης και στη συνέχεια στο δικό του δικηγορικό γραφείο.

Είναι παντρεμένος με την Νάντια Μητσάκου κι έχουν μία κόρη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πολιτική σταδιοδρομία

Τον Μάρτιο του 2013 εξελέγη γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Το 2014 ήταν υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Ελιά. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ναυπλιέων. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν τοποθετημένος στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στις 15 Οκτωβρίου 2021, κι ενώ είχε προηγηθεί, στις 12 Οκτωβρίου, η εισαγωγή της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο και η ανακοίνωσή της ότι αποσύρεται από την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, ο Χρηστίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Πέντε μέρες αργότερα είχε συγκεντρώσει και κατέθεσε 7.000 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ