Μύκονος: Έκλεισε το beach bar «Principote» την ημέρα των εγκαινίων του - Η αυτοψία με τα 40.000τμ. παράνομων κατασκευών (βίντεο)

Έκθεση αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κατέγραψε τις παράνομες κατασκευές, ομόφωνη απόφαση του Δήμου για την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας

Την άμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας του γνωστού beach bar «Principote» της Μυκόνου που θα προχωρούσε σήμερα σε εγκαίνια για τη θερινή σεζόν, ζήτησε με κατεπείγουσα εντολή από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο του νησιού, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εξαιτίας του γεγονότος ότι το σχετικό έγγραφο εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες ως «εξαιρετικά επείγον», το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως, ούτως ώστε να σφραγιστεί το παραλιακό κέντρο πριν τα σημερινά εγκαίνιά του.

Χωρίς να έχει οποιαδήποτε άλλη επιλογή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Μυκόνου κατά τη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα την αφαίρεση λειτουργίας της επιχείρησης καθώς υπάρχει έκθεσης αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, βάσει της οποίας έχουν καταγραφεί σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών. Το πόρισμα οριστικοποιήθηκε από το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο σχεδόν στο σύνολό του (εξαιρέθηκαν προκειμένου να υπάρξει έλεγχος, μονάχα δύο «τακτοποιήσεις» αυθαιρέτων).

 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει επίσης καθαρογραφεί η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία απορρίφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρημάτων που κατέθεσαν οι τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο beach bar Principote (Πάνορμος Τουριστική, Principote PC και Apollon Trans) και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους. Το Συμβούλιο, απέρριψε ως αβάσιμους τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς των τριών προσφευγουσών εταιρειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λόγω επιχείρηση, είχε άδεια εγκεκριμένη από τον Δήμο Μυκόνου ενώ είχε λάβει και γνωστοποίηση από υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού (όταν είχε αδειοδοτηθεί και για τη λειτουργία δωματίων φιλοξενίας), η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επίσης ανακαλείται.

 

Από την πλευρά του πάντως το beach bar θα προσφύγει άμεσα στα διοικητικά δικαστήρια και εμφανίζεται διατεθειμένo να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα. Μέσω του δικηγόρου του Μιχάλη Φαράντου μάλιστα, προειδοποίησε πως με αυτές τις αιφνιδιαστικές κινήσεις κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι συνολικά 700 άνθρωποι. «Θεωρούμε παράνομη την απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Έχει διαστρεβλώσει το νόμο και δεν έλαβε υπόψη κανέναν από τους ισχυρισμούς μας» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ