Άρια Αγάτσα της ΝΔ μόνο στο eirinika: «Αριάδνη θα πρέπει πάντα να γυρίζεις κάτι από ‘σένα πίσω στην κοινωνία», μου έλεγε ο πατέρας μου - Ο αγαπημένος γιός & οι γάτες της

Υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με τη ΝΔ, η Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα μιλά στην Ειρήνη Νικολοπούλου και το eirinika.gr σε μία διαφορετική smart interview

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, την κέρδισε το αθλητικό ρεπορτάζ, είναι αντιπρόεδρος στην Ένωση Συντακτών και λατρεύει τις γάτες. Η ενασχόλησή της με τη νεολαία κάνει την Άρια Αγάτσα να στέλνει ένα διαφορετικό μήνυμα στους νέους: «Μην ανέχεστε την αδικία, προστατέψτε του αδύναμους, αντιμετωπίστε τους ανθρώπους με ευγένεια και τα ζώα με αγάπη». Άλλωστε τα νέα παιδιά είναι το μέλλον

•  Ποια είναι η Άρια Αγάτσα;

Κατάγομαι από τη Βοιωτία, αλλά μένω στα Βριλήσσια εδώ και 30 χρόνια. Είμαι μητέρα ενός θαυμάσιου παιδιού και έχω αδυναμία στις γάτες. Εργάζομαι ως δημοσιογράφος και παρουσιάζω αρκετά χρόνια το αθλητικό δελτίο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Έχω εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) τρεις διαδοχικές φορές. Έχω διατελέσει Βουλευτής και Αντινομάρχης.

•  Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική:

Έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια που είχε πολύ μεγάλη αγάπη για τα κοινά. Συνεχώς άκουγα από τον πατέρα μου να μου λέει «Αριάδνη θα πρέπει πάντα να γυρίζεις κάτι από ‘σένα πίσω στην κοινωνία». Κάπως έτσι, λοιπόν, αγάπησα κι εγώ την προσφορά στα κοινά και μου έγινε ανάγκη το «πολιτεύεσθαι». Πιστεύω ότι απ’ αυτά που μας έχει δώσει η ζωή, το όνομά μας, την υγεία μας, τη δραστηριότητά μας, οφείλουμε να γυρίζουμε κάτι πίσω, άδολα.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος

•  Το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους νέους:

Να μην το βάζουν ποτέ κάτω. Να βάζουν στόχους και να αγωνίζονται για τα όνειρά τους και για τα πιστεύω τους. Να μην ανέχονται την αδικία, να προστατεύουν τους αδύναμους και να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους με ευγένεια και τα ζώα με αγάπη.

 

 

•  Τι θα λέγατε σε μια γυναίκα/μητέρα/εργαζόμενη;

Όντας μία από τις πρώτες γυναίκες που ασχολήθηκαν με το αθλητικό ρεπορτάζ στη χώρα μας, θα έλεγα σε κάθε γυναίκα ότι δεν υπάρχουν «άβατα». Να βγαίνουν μπροστά και να διεκδικούν. Οι στερεοτυπικές αντιλήψεις για το γυναικείο φύλο του παρελθόντος έχουν παρέλθει.

 

 

•  Ποια είναι η εικόνα που θα θέλατε να παρουσιάζει η Ελλάδα το 2050;

Θα ήθελα σίγουρα μία κοινωνία που να σέβεται την ύπαρξη, τη φύση, τα ζώα, τον άνθρωπο. Δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρο τον πλανήτη. Να βάλουμε στις ζωές μας περισσότερο την άθληση και την επαφή και λιγότερο τα κοινωνικά δίκτυα. Να ψάχνουμε την ουσία και να μην κοιτάζουμε μόνο την επιφάνεια.

 

 

•  Κατά την άποψή σας, ποια στοιχεία συνθέτουν μια σύγχρονη κοινωνία:

Μιλώντας για εκσυγχρονισμό, θεωρώ ότι μια σημαντική αλλαγή θα ήταν η προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο τη νέα γενιά με την πολιτική. Βλέπετε η αδιαφορία -και ίσως η δικαιολογημένη ως ένα βαθμό- απαξία των νέων για την πολιτική ζωή της χώρας είναι μια παθογένεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτική διαπαιδαγώγηση, όχι μόνο μέσα από την οικογένεια, αλλά και από το σχολείο, με τον καθορισμό από την Πολιτεία μιας ατζέντας για τη νεολαία, ει δυνατόν και από την ίδια τη νεολαία. Μόνον τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε ουσιαστικά για το ποια είναι τα στοιχεία αυτά που θα συνθέσουν μια σύγχρονη κοινωνία.

 

 

•  Τι σας φοβίζει περισσότερο σήμερα;

Η στασιμότητα, γιατί χωρίς κίνηση δεν υπάρχει πρόοδος, και το να μένει κάποιος άπραγος στην αδικία που συντελείται στον διπλανό του.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και το Οβάλ Γραφείο               

•  Ένα γνωμικό ή ρητό που σας εκφράζει και θα θέλατε να μοιραστείτε:

Είναι δύο αποφθέγματα, που η «ουσία» τους είναι τρόπον τινά η ίδια: «Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι» και «Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και λουλούδι

•  Μεγαλύτερό προτέρημα και ελάττωμά;

Μεγαλύτερο προτέρημα η πειθαρχία, λόγω της ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία. Μεγαλύτερο ελάττωμα η ανυπομονησία.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και δέντρο

•  Κοιτάζετε τον καθρέφτη. Τι θα λέγατε στον εαυτό σας;

Να λες ευχαριστώ που έχεις και που έχουν την υγεία τους οι άνθρωποι που αγαπάς. Να έχεις τη δύναμη να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να ζητάς συγγνώμη.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, όρθια άτομα και στάδιο

•  Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο, αγαπημένη ταινία, μουσική, φαγητό ή άλλο:

Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να γυμνάζομαι και με διάφορα σπορ. Δεν θα πω αγαπημένη ταινία, αλλά την αγαπημένη μου σειρά αυτήν την περίοδο, το Maestro. Αγαπημένο είδος μουσικής η Jazz και αγαπημένο φαγητό τα μακαρόνια με κιμά και οι πάσης φύσεως σαλάτες.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, όρθια άτομα, εξωτερικοί χώροι και στάδιο

Βιογραφικό

Η Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα κατάγεται από τη Βοιωτία και είναι κάτοικος Βριλησσίων τα τελευταία 30 χρόνια. Εργάζεται ως δημοσιογράφος και έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) τρεις διαδοχικές φορές. Έχει διατελέσει Βουλευτής και Αντινομάρχης και είναι από τις πρώτες γυναίκες που μπήκαν δυνατά στον επαγγελματικό στίβο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει το αθλητικό δελτίο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-1, έχοντας «καλύψει» πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, με την πιο πρόσφατη διοργάνωση αυτήν του «Τόκιο 2020».

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και όρθια άτομα

Το 2019 απέσπασε το βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Μπότση». Πρόσφατα, ανακηρύχθηκε «Πρέσβειρα των Ατόμων με Αναπηρία» από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), ενώ τιμήθηκε για τη συμβολή της στο αθλητικό στερέωμα με το βραβείο της «Κορυφαίας Αθλητικής Συντάκτριας» για το 2022 από την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ