Η.Π.Α.: Η 13χρονη Έλα έδωσε μπουνιά κι απέκρουσε τα σαγόνια του καρχαρία!

«Δεν με άφηνε ήσυχη, όποτε έκανα ότι μπορούσα» 

Ένα 13χρονο κορίτσι γλίτωσε από επίθεση καρχαρία σε παραλία της Φλόριντα αφού του κατάφερε μια γροθιά η οποία τον έτρεψε σε φυγή.  

Η έφηβη, όπως δήλωσε στο Local 10 News της Νότιας Φλόριντα, καθόταν σε νερό μέχρι τη μέση, μαζί με μια φίλη της, όταν ένιωσε έναν έντονο πόνο.

«Αυτό που ένιωσα περισσότερο, ήταν κάτι πολύ δυνατό στο στομάχι μου», τόνισε.

Η 13χρονη Έλα Ριντ είπε ότι γρονθοκόπησε τον καρχαρία όταν αυτός ήρθε προς το μέρος της. «Δεν με άφηνε ήσυχη, όποτε έκανα ότι μπορούσα» πρόσθεσε.

Η Ριντ που δέχθηκε χτύπηματα στο στομάχι, το χέρι, το γόνατο και το δάχτυλο, έκανε 19 ράμματα, ανέφερε το Local 10. 

Διαβάστε ακόμη: Φρίκη στη Φλόριντα: Σκότωσε τη σύζυγό του και πέταξε τον 2χρονο γιο τους σε λίμνη - Το παιδί βρέθηκε στο στόμα αλιγάτορα

Στην Φλόριντα, οι επίθεσεις καρχαρίων είναι συνήθεις. Από τα 57 περιστατικά που καταγράφηκαν το 2022, τα 16 ήταν στην εν λόγω πολιτεία. Ενώ δεν υπήρξαν πέρυσι θάνατοι στις ΗΠΑ από επιθέσεις καρχαρίων, δύο άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν.

Οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το Reuters, στο παρελθόν οι επιστήμονες θεωρούσαν απίθανες τις επιθέσεις καρχαριών. Όλα άλλαξαν το 1916, όταν τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις ακτές του Νιου Τζέρσι. Ο φόβος για τις επιθέσεις καρχαριών κλιμακώθηκε το 1975 με την ταινία «Τα Σαγόνια του Καρχαρία».

Οι επιστήμονες όμως επισημαίνουν ότι ο άνθρωπος αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τους καρχαρίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ