Γιάννης Βογιατζής: "Έπαθα σοκ όταν έμαθα το θάνατο του ξαδέλφου μου" (βίντεο)

"Τρελάθηκα στο κλάμα"

Συγκλονισμένος από τον θάνατο του πρώτου ξαδέρφου του και τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή, ο συνονόματός του ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής.

Ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής μίλησε για την απώλεια του συνονόματου ξαδέρφου του, περιγράφοντας πώς αισθάνθηκε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

«Είναι πρώτος μου ξάδερφος, τον έχει βαφτίσει ο πατέρας μου. Είναι σαν αδερφός μου. Όταν έμαθα τον θάνατό του, έπαθα σοκ από το πρωί. Μου είπαν ότι νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο και φίλος μου γιατρός μού εξήγησε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Όταν άκουσα ότι πέθανε, τρελάθηκα στο κλάμα. Δεν μπορούσα να αντισταθώ. Πέθανε ένας αδερφός μου», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα του «Πρωινού».

Διαβάστε ακόμη:«Μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»: Το βίντεο της Finos Film για τα γενέθλια του Γιάννη Βογιατζή

«Οι γιατροί μου είπαν ότι βρισκόταν σε μία πολύ επικίνδυνη στιγμή. Είχαμε ένα πολύ μεγάλο δεσμό με τον Γιάννη. Όταν έπαιξε στον κινηματογράφο, η μητέρα μου τον είχε πάει. Ο πατέρας του τραγουδούσε υπέροχα και η μητέρα του θαυμάσια. Ήξερα ότι θα γίνει ένας σπουδαίος τραγουδιστής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βογιατζής.

 

 

Ο θάνατος του Γιάννη Βογιατζή
Ήταν το πρωί της Δευτέρας που σίγησε μια από τις πιο ωραίες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Ο θάνατος του τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Γιάννης Βογιατζής, ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της γενιάς του, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

Έντυσε με την φωνή του πολλές ελληνικές ταινίες, πρωταγωνίστησε μάλιστα και σε κάποιες από αυτές ενώ είχε πάρει δυο φορές το βραβείο του εμβληματικού Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.

Η μια φορά ήταν το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου. Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τόλης Βοσκόπουλος & ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σε υπέροχη vintage φωτό με τον Γιάννη Βογιατζή - Θυμούνται η Άντζελα Γκερέκου & ο εγγονός του ηθοποιού

Ο Βογιατζής υπήρξε επίσης η «φωνή» του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός από παθιασμένος φίλαθλος, τραγούδησε και τον ύμνο της ομάδας.

Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι.

Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ