Κάντε αυτά τα 5 πράγματα χώρια για να ζήσετε ευτυχισμένοι μαζί - έτσι μένει υγιής & δυνατή μια σχέση

Όσο όμορφα κι αν περνάτε μαζί, είναι παράλογο να περιμένεις από τον σύντροφό σου να καλύπτει κάθε πτυχή της προσωπικότητάς σου και το αντίστροφο

Ταιριάζετε σε όλα. Έχετε τις ίδιες απόψεις, μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα, σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο μαζί… όλα αυτά είναι που σας ενώνουν και κάνουν τη σχέση σας να ανθίζει και να εξελίσσεται.

Όσο, όμως, δένεστε περισσότερο, τόσο λιγότερα πράγματα κάνεις αποκλειστικά για τον εαυτό σου. Γιατί σε κάθε ευτυχισμένη σχέση χρειάζεται τον σωστό ελεύθερο χώρο για να αναπτυχθεί. Όσο όμορφα κι αν περνάτε μαζί, είναι παράλογο να περιμένεις από τον σύντροφό σου να καλύπτει κάθε πτυχή της προσωπικότητάς σου και το αντίστροφο.

Για χάρη της σχέσης σας, λοιπόν, χρειάζεται να προσπαθείτε να αποσυνδέεστε ο ένας από τον άλλον κάποιες στιγμές και να κάνετε πράγματα χωριστά, με φίλους.

Να μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις χώρια για να κρατήσεις τη σχέση σου υγιή και δυνατή.

1. Βγες έξω μια φορά την εβδομάδα με τις κολλητές σου.

Ίσως όχι το Σάββατο το βράδυ, ειδικά να εκείνες είναι ελεύθερες και φλερτάρουν. Όμως, ένα ποτάκι μια καθημερινή μετά τη δουλειά, είναι η τέλεια ευκαιρία για να πείτε τα δικά σας και να γελάσετε! Το να απολαμβάνεις μια βραδιά χωρίς το σύντροφό σου (το ίδιο ισχύει και για εκείνον) σε αποφορτίζει από την πίεση και τις υποχρεώσεις της σχέσης και ανανεώνει τη σχέση σας.

2. Κάνε τη γυμναστική που σου αρέσει.

Μπορεί η γυμναστική να αρέσει και στους δυο σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνετε μαζί στο γυμναστήριο. Στο κάτω-κάτω, μπορεί εσένα να σου αρέσει το πιλάτες, ενώ ο σύντροφός σου να πάει στην πισίνα ή για σουτάκια στο γήπεδο του μπάσκετ. Είναι όμορφο να μοιράζεστε κοινά χόμπι, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να είστε μαζί. Μια όμορφη μέρα, μπορείτε να πάτε μαζί για τρέξιμο, αλλά τις υπόλοιπες μέρες μπορεί ο καθένας σας να κάνεις αυτό που αγαπάει περισσότερο.

3. Γίνε μέλος σε ένα γκρουπ ή μια ομάδα που σε ενδιαφέρει.

Όπως ακριβώς επενδύεις στις φιλίες, έτσι είναι καλό να επενδύεις στον εαυτό σου και σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν, βοηθώντας σε να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος. Γίνε μέλος σε μια θεατρική ομάδα ή μια ομάδα βιβλιόφιλων, γίνε εθελόντρια σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, δραστηριοποιήσου σε μια περιβαλλοντική οργάνωση. Μέσα από αυτή την εμπειρία θα βελτιώσεις τον εαυτό σου, θα κάνεις καινούριους φίλους και θα έχεις ενδιαφέροντα θέματα να συζητήσεις με το σύντροφό σου όταν γυρνάς στο σπίτι.

4. Επισκέψου τους γονείς και την οικογένειά σου μόνη σου.

Μόλις μια σχέση επισημοποιηθεί, οι οικογενειακές υποχρεώσεις διπλασιάζονται. Αν, λοιπόν, δεν είχες χρόνο για να δεις τους δικούς σου, σκέψου τώρα που πρέπει να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμά σου και τα πεθερικά σου. Η οικογένεια, όμως, είναι πολύ σημαντικό πράγμα στη ζωή σου χρειάζεται να περνάς χρόνο με τους δικούς σου μόνη σου. Καθιερώστε, λοιπόν, την τακτική να επισκέπτεστε τους δικούς σας, ο καθένας μόνος του, κάποιες φορές μέσα στο μήνα. Έτσι, θα συνεχίσετε να ενισχύετε τους δεσμούς σας, χωρίς να γίνεις αυτοκόλλητη με το σύντροφό σου, σύμφωνα με το Mind Spa και το tsemperlidou.gr.

5. Μοιράστε και κάντε τις δουλειές του σπιτιού χώρια.

Οι δουλειές και τα καθήκοντα του σπιτιού είναι συχνό σημείο τριβής ανάμεσα στα ζευγάρια. Δημιουργούν γκρίνια, εκνευρισμό και καυγάδες. Μια λύση είναι να μοιράζετε τις δουλειές του σπιτιού ανάμεσά σας και να τις κάνετε χωριστά, όποτε μπορεί ο καθένας, πάντα όμως μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό περιθώριο που θα σέβεστε και οι δυο. Έτσι, δεν θα κριτικάρει ο ένας τον άλλο, δεν θα ξεσπάει τα νεύρα του στον άλλο και θα μειωθεί ο αρνητισμός και η ένταση που δημιουργεί αυτή η κατάσταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ